magazin
13

Svjetski dan plesa: Banja Luka plesala u salsa i afričkim ritmovima

Piše: F. V.
Manifestacija povodom Svjetskog dana plesa 2014 "Banja Luka pleše, zapleši i ti!, održana je sinoć, 29. aprila, u Domu omladine u Banjoj Luci. U organizaciji Aegeea, na ovoj manifestaciji je nekoliko plesnih studija predstavilo svoje koreografije, a publika je imala priliku uživati u afričkim i salsa ritmovima.

Nastupili suPlesni studio "Point" Banja Luka, PS Atika, Fitnes i plesni studio ISIS, PS Oriana Oria, Diligent Crew Banja Luka, Đorđe Vujčić sa salsa plesačima i instrumentalna podrška Sekcija Udaraljki - OC "Zdravo da ste".

Koordinator projekta, Đorđe Vujčić, rekao je da je ova manifestacija od velikog značaja.

"Ova manifestacija je od velikog značaja kako za Banja Luku, tako i za mene kao dugogodišnjeg plesača, jer obilježavamo Svjetski dan plesa i pridružujemo se ostalim svjetskim gradovima u tome.", izjavio je za Klix.ba, Đorđe Vujčić.

On je dodao da se putem ovakvih manifestacija ističe koliko je ples ustvari važan u životu svakog čovjeka.

"Mislim da je važno da ukažemo na značaj plesa, kako kroz ovu, tako i kroz buduće manifestacije i da pokažemo koliko je on zapravo važan u životu svakog čovjeka", rekao je Vujčić.

Publika je uživala u romskim, orijentalnim, indijskim plesovima, modernom baletu, hip-hopu, break-danceu, houseu, salsi, bachatu i još mnogim drugim vrstama plesa.