Upriličen i vatromet
943

Svečano otvorena Ledena čarolija u Sarajevu, počinje mjesec besplatnog klizanja

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Simboličnim presijecanjem vrpce i vatrometom večeras je otvorena Ledena čarolija, već tradicionalna manifestacija u Općini Novo Sarajevo, koja donosi mjesec dana besplatnog klizanja za sve građane i mnoštvo drugih zanimljivih sadržaja.

Nakon precijecanja vrpce, prvi mališani, ali i odrasli, pojurili su na klizalište i uživali u klizanju uz dobru muziku.

Večeras su posjetitelje Ledene čarolije zabavljali Latif Močević, jedan od omiljenih izvođača među mališanima, kao i Amara Mistrić uz svoj bend.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo istakao je kako je ovo treća po redu manifestacija te da se rukovodstvo Općine trudi da svake godine osigura finansijska sredstva i sve što je potrebno za njeno održavanje.

"Činimo sve kako bi napravili prostor dobrog raspoloženja za najmlađe i one nešto starije", rekao je Koldžo.

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo i ove godine proširila je program, te će se osim besplatnog klizališta i škole klizanja, održavati i brojne edukativne i interaktivne radionice za djecu, kao i drugi zabavni sadržaj. Vikendom će naši najmlađi sugrađani imati priliku da na radionicama, između ostalog, upoznaju muzičke instrumente, nauče plesati sa profesionalnom balerinom, uživaju u književnosti, te umjetnosti, ali i da se upoznaju sa radom brojnih institucija, udruženja i organizacija kao što su Gorska služba spašavanja (GSS), Eko policija, Dogs Trust i druga.

Tokom mjesec dana Ledene Čarolije Općine Novo Sarajevo građani će moći razmjenjivati knjige, za što je početni fond obezbjedila knjižara Connectum, dok će biti postavljeni i štandovi organizacija Pomozi.ba, Obraduj nekoga i SOS dječijeg sela Sarajevo.

Kao i prethodnih godina, manifestaciju Općine Novo Sarajevo su podržali i brojni prijatelji, među kojima Marcaffe, JP Elektroprivreda BiH, LEGO store, Barbie, Cocolino, Rexona, AXE, kao i Antena Sarajevo, Metromedia Group i portal Klix.