Trg slobode
92

Sve spremno za javni doček Nove godine u Tuzli, očekuje se više od 10.000 građana

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
Sve je spremno za javni doček Nove godine na Trgu slobode u Tuzli gdje će večeras prisutne goste zabavljati popularna grupa Plavi orkestar. Na glavnom tuzlanskom trgu očekuje se dolazak više od 10.000 gostiju.

Proteklih dana aktivno se radilo na pripremama i ukrašavanju Trga slobode u Tuzli kako bi svim posjetiteljima bila priređena nezaboravna zabava kojom će ući u novo ljeto.

Velika bina već je pripremljena, a na njoj će večeras pored Plavog orkestra nastupiti još i FM Jam, Frenkie, Kontra, Indigo, DJ Soul te TNT Band.

Sve je spremno i u Zimskom gradu i Zimskoj čaroliji koji se nalaze u sklopu Trga slobode, a za sve građane će večeras imati posebnu gastronomsku ponudu.

Večerašnji skup osiguravat će policajci i inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona te zaštitarskih agencija.

Također, sve vrijeme trajanja programa na trgu će dežurati i ekipe Hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli i Profesionalne vatrogasne brigade ovog grada.

Bitno je kazati i da će na javnom dočeku Nove godine u Tuzli biti zabranjeno korištenje pirotehničkih sredstava, kao i unošenje staklene ambalaže.

Režim odvijanja saobraćaja u tuzlanskim ulicama koje gravitiraju Trgu slobode danas i večeras će biti posebno prilagođen.

Direktor Turističke zajednice Tuzle Edin Jahić za Klix.ba je kazao da se na javnom dočeku Nove godine u Tuzli očekuje dolazak više od 10.000 posjetitelja.