magazin
6

Sve oprostio čovjeku zbog kojeg je nevin proveo 39 godina u zatvoru

FENA
Ricky Jackson
Ricky Jackson
Amerikanac Ricky Jackson, nedavno oslobođen iz zatvora u kojem je nevin proveo 39 godina dijelom zbog lažnog svjedočenja Eddieja Vernona, susreo se s čovjekom zbog koje je godinama bio iza rešetaka, piše Cleveland.com.

Jackson se u crkvi u Clevelandu srdačno pozdravio s Vernonom i sve mu oprostio.

"Sve je u redu. Obojica smo žrtve", rekao je Jackson Vernonu pri susretu.

"Sve ti opraštam", kazao je Jackson i dodao kako se želio susresti s Vernonom da bi mu sve to rekao u četiri oka. Vernon (52) je kao 12-godišnjak svjedočio protiv Jacksona i još dvojice muškaraca optuženih za ubistvo trgovca u Clevelandu 1975. godine.

Vernon je priznao da je lagao policiji, tužiteljima i sudiji. Ono što je počelo kao pokušaj da ugodi drugima i pomogne vlastima, pretvorilo se u mrežu laži koje su Jacksona i njegove prijatelje, Wileyja i Ronnieja Bridgemana, smjestile iza rešetaka.

Vernon je otkrio da su mu istražitelji davali informacije, kao što je broj napadača, oružje kojim je trgovac ubijen te automobil koji su koristili.

"Znali su da ništa nisam vidio. Svi su znali da su to laži. Sve vrijeme me je bilo sram i osjećao sam grižnju savjesti", rekao je Vernon. Jackson ga je pohvalio zbog hrabrosti u svjedočenju u kojem je priznao svoje laži.

"Dugo godina sam ga mrzio zbog toga što nam je napravio. Znao sam da mu moram oprostiti kako bih nastavio normalno živjeti", zaključio je muškarac koji je nevin proveo u zatvoru 39 godina.