magazin
0

Sva lica "prodavačica ljubavi" u Montrealu

Klix.ba
Montreal je bio poznat kao glavni grad seks turizma u Sjevernoj Americi tokom godina prohibicije u SAD-u. Veliki broj fotografija objavljenih na internetu otkriva kako su izgledale "prodavačice ljubavi" u to vrijeme.

Na Flickr profilu Arhiva grada Montreala objavljena je cijela galerija fotografija žena koje su se bavile prostitucijom, kao i onih koje su bile vlasnice bordela. Fotografije su načinjene prilikom policijskih racija i hapšenja. Žene su inače u to vrijeme bile česte vlasnice bordela u Montrealu, tada poznatom kao grad razvrata. Osim kovrdžave kose, što je očito bilo u trendu u to vrijeme, i mnogo našminkanih usana, svima njima je zajednička osobina "nestašluk".

Među objavljenim fotografijama je i ona na kojoj je Anna Labelle alias Emile Beauchamp. Bila je među najmoćnijim vlasnicama bordela, a njeni gosti su često bili i isti ti policajci koji su je uhapsili. Tu je i Madam Liliane Brown alias Ida Katz, koja je bila jedna od tri najistaknutije vlasnice bordela u to doba, piše Daily Mail.

Montreal je nakon Drugog svjetskog rata postao odredište seks turizma, kao i u vrijeme prohibicije, a državljani SAD-a obilato su koristili upravo taj grad u Kanadi, gdje nisu imali nikakvih zabrana. Pored bordela, grad je obilovao i kockarnicama.

Međutim, nakon prohibicije i naglog porasta spolno prenosivih bolesti, Montreal je izgubio svoju egzotičnu privlačnost.