Ultrazvuk pokazao
0

Surogat-majka Osami bin Ladenu rodit će unuke blizance

Sarajevo-x.com
Louise Pollard i Zaina bin Laden
Louise Pollard i Zaina bin Laden
Surogat-majka Louise Pollard, koju su sin Osame bin Ladena, Omar, i njegova 54-godišnja supruga, Britanka Zaina, ranije poznate kao Jane Felix-Browne, angažovali da im rodi dijete, obznanila je da nosi blizance.

Bin Ladenov sin i njegova supruga vjenčali su se 2007. godine, a zbog nemogućnosti da dobiju djecu sklopili su ugovor sa Pollardovom preko internet-stranice za surogatstvo. Ona je već rodila dvoje djece jednom britanskom paru, javlja "Daily Mail".

Omar bin Laden živi u Kataru i nije mu dopušteno da uđe u Veliku Britaniju, ali njegova žena, koja je iz Cheshirea, nada se da će se djeca školovati u Britaniji.

Pollardova, koja radi kao sekretarica u Bristolu, rekla je gospođi Bin Laden da očekuje blizance.

"Otišla sam na ultrazvuk, i na ekranu su se vidjela dva odvojena kruga, što je značilo da su tu dvije bebe. Zaina je bila u suzama, a ja sam sjedila u šoku", kazala je.

Supruga Bin Ladenovog sina napustila je muža prošlog mjeseca, baš kada je trudnoća najavljena. Njemu je, nakon nekoliko sedmica čudnog ponašanja, pri čemu je tvrdio da čuje očev glas, dijagnosticirana šizofrenija.

Surogat-majka je rekla da je novost o blizancima poboljšala šanse da se Bin Ladenovi pomire.

"Omar je oduševljen. On i Zaina se čuju svaki dan. Ona jedva čeka da se vrati i vidi ga, ali je čekala da ja odem na ultrazvuk. Sad kad je to gotovo, skoro je sigurno da će se pomiriti", vjeruje Louise.