Mučnine i vrtoglavica
13

Supruga Toma Hanksa upozorava na nuspojave nastale nakon liječenja od koronavirusa

E. Sk.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rita Wilson, supruga glumca Toma Hanksa, progovorila je o iskustvu liječenja od koronavirusa. Ona je u emisiji "CBS This Morning" voditeljice Gayle King upozorila na ekstremne nuspojave koje je pretrpjela zbog liječenja.

Wilson je u emisiji prenijela svoje iskustvo s Hlorokinom, lijekom koji se inače koristi u borbi protiv malarije, a za koji mnogi tvrde da pomaže u borbi protiv koronavirusa, piše Huffpost.

Otkrila je kako je njoj i suprugu ponuđen ovaj lijek tokom boravka u Australiji, kada su oboje ustanovili da su pozitivni na koronavirus.

Wilson tvrdi da joj je ovaj lijek prouzrokovao i esktremne nuspojave. Nakon konzumiranja Hlorokina je, kaže, osjećala mučninu, vrtoglavicu i slabost u mišićima.

"Svi moramo biti vrlo obazrivi u vezi s ovim lijekom jer u ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću tvrditi koliko je zapravo efikasan u borbi protiv koronavirusa", tvrdi glumica.

Wilson i Hanks bili su među prvim holivudskim zvijezdama koje su objavile da su pozitivne na koronavirus, a nakon oporavka i mjesec dana provedenih u Australiji, par se nedavno vratio u SAD. Nakon toga odlučili su svoju krv donirati za daljnja istraživanja, u nadi da će njihova antitijela biti upotrijebljena za razvoj vakcine.