Zbog budućnosti žena
20

Supermodel Karlie Kloss pridružila se kampanji Joea Bidena

E. Sk.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Supermodel Karlie Kloss učestvovat će danas u kampanji za demokratskog predsjedničkog kandidata Joea Bidena.

Događaj će promovirati program bivšeg potpredsjednika za 2020. godinu o ženama i obrazovanju, fokusirajući se na mlade žene u nauci, tehnologiji, inženjerstvu, umjetnosti i matematici, inače poznatim kao STEAM.

Karlie će se pridružiti osnivači "Girls Who Code Reshma Saujani" i brojni drugi govornici, piše Business Insider.

"Oni koji poznaju Karlie, znaju da njoj ovaj događaj ima puno smisla. Njoj je jako stalo do budućnosti žena u STEAM-u i uvijek je podržavala kandidate koji se zalažu za pitanja koja su joj važna", kazao je njen prijatelj za People.

Iako je povezana s predsjednikom Donaldom Trumpom, Kloss se identificira kao liberalna, zajedno sa svojim suprugom, biznismenom Joshuom Kushnerom.

Kloss je jednom u intervjuu za britanski Vogue opisala političke razlike među članovima porodice kao "teške", ali rekla je da se odlučila fokusirati na vrijednosti koje dijeli sa suprugom.

Par se zajedno pojavio na protestu Marša 2018. protiv nasilja nad oružjem u Washingtonu, a Joshua Kushner viđen je na Maršu žena 2017. godine na dan Trumpove inauguracije, iako je demonstrantima rekao da je tamo bio samo da ga posmatra.

"Siguran sam da nisam jedina osoba u ovoj zemlji koja se ne slaže nužno sa svojom porodicom oko politike. Glasala sam kao demokrata 2016. godine, a planiram to učiniti i 2020. godine", kazala je Kloss ranije ove godine.