magazin
17

Stotine ljudi ispratilo Ekrema Jevrića na vječni počinak u New Yorku

Piše: M. N.
Ekrem Jevrić
Ekrem Jevrić
Crnogorski pjevač koji je više od dvije decenije živio u SAD-u sa svojom porodicom sahranjen je na Long Islandu u New Yorku nakom što mu je u petak otkazalo srce.

Dženaza, kojoj je prisustvovao veliki broj članova porodice, prijatelji i saradnici, je klanjana u Alipašinoj džamiji u Astoriji u nedjelju nakon čega je Jeverić ukopan. Dženazu su predvodili imami Kemal ef. Bektešević i Hako ef. Omeragić. Među prisutnima je bio i Alen Kolenović, vlasnik AK studija u New Yorku koji je Ekremu svojevremeno besplatno snimio spot za pjesmu "Kuća pos'o".

Kolege iz medija koje su pratile Jevrićev rad kazale su kako je bio izuzetno pošten čovjek koji nikada nije zaboravio na svoje porijeklo i teško djetinjstvo u kojem je bio siromšan. Nadimak Gospoda upravo je i dobio zbog, kako ističu, poštenja, koje je imao i kada se obogatio i uživao u životu.

Jevrić je preminuo u petak od srčanog udara u 55. godini. Pjevač je rođen u Gusinju u Crnoj Gori, a više od 20 godina živi sa porodicom u New Yorku gdje je prvobitno radio fizičke poslove, a vremenom je započeo muzičku karijeru. Postao je poznat nakon što je objavio pjesmu "Pos'o, kuća". nastupao je širom SAD-a i Evrope, a bio je i učesnik nekoliko reality showova koji su mu donijeli popularnost. Gospoda Ekrem Jevrić je preko noći postao internet senzacija o čemu je pisao i BBC. New York mediji su proglasili balkanskim Boratom, a Independent mu kao jednu od zasluga pripisuje i to da je svojim hitom ujedinio narode bivše Jugoslavije.

Jevrić je također uzbrkao javnost nakon što je snimio "film za odrasle" koji je preplavio internet.

Radio je i foto sesiju za modni brend Dolce & Gabbana za zimsku kolekciju 2011.

Iza njega su ostali supruga Igbala, te sinovi Enis, Verdin, Hajrudin i Berat.

Vezani članci