Smotra folklora u Tuzli
5.2k

Stotine Beograđana, Zagrepčana i Tuzlaka izvelo kolo mira i prijateljstva

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nekoliko stotina članova kulturno-umjetničkih društava iz naše zemlje i regije u centru Tuzle danas je izvelo kolo mira i prijateljstva u okviru Gastro-etno showa, a u ovoj igri pridružili su im se i ostali građani.

Više od 30 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Srbije i Hrvatske danas se na Trgu slobode u Tuzli predstavilo sa svojim igrama, a na samom kraju formirano je kolo mira i prijateljstva koje je brojalo nekoliko stotina igrača.

Osim folklorista u kolu mira i prijateljstva učestvovali su i ostali građani Tuzle koji su uljepšali manifestaciju u samom centru grada.

"Mira, prijateljstva, tolerancije i međusobnog poštovanja u ovom vremenu nam najviše treba. To danas imamo i iz Tuzle upućujemo jednu veoma lijepu poruku. Pored Tuzlaka koji su prepoznati upravo po miru i toleranciji, danas su ovakve svoje vrline pokazali i Beograđani i Zagrepčani", rekao je za Klix.ba predsjednik Skupštine Udruženja Zmajevo srce Omer Isović.


Gastro-etno show u svom četvrtom izdanju predstavio se u nešto drugačijem obliku, s obzirom na to da ovaj put nisu pripremana najveća jela na svijetu, odnosno najveći burek, najveća porcija ćevapa i najveća baklava.

Ova manifestacija danas je predstavljala temelje za Tuzla etno fest koji će se sljedeće godine održati u junu. Planirano je da traje tri dana i bit će takmičarskog karaktera.