Stižu novi filmovi u Cinema City

Stižu novi filmovi u Cinema City
10
Klix.ba
16.12.2014. u 08:44
0
komentara
10

dijeljenja
Od 18. do 24. decembra na repertoar Cinema Cityja stižu tri filmska ostvarenja "Egzodus: Bogovi i kraljevi", "Medvjedić Paddington" i "Umobolnica na osami".
"Egzodus: Bogovi i kraljevi" (Exodus: Gods and Kings) je historijski spektakl u režiji Ridleyja Scotta, a glavne uloge tumače Christian Bale, Aaron Paul, Joel Edgerton...

Christian Bale kao Mojsije i Joel Edgerton kao Ramzes II dvoje su nerazdvojnih prijatelja koji su odrasli zajedno. No sudbina im je namijenila sasvim drugačije uloge. Spletom okolnosti postat će smrtni neprijatelji, ali i svjedoci najvećih čuda u ljudskoj historiji...

"Medvjedić Paddington" (Paddington) je porodična komedija redatelja Paula Kinga, a u glavnim ulogama su Nicole Kidman, Hugh Bonneville i Sally Hawkins.


Producent serijala o Harryju Potteru predstavlja novi hit projekt "Medvjedić Paddington". Ekranizaciju kultne engleske serije slikovnica za djecu predškolske dobi čiji je glavni lik medo koji više od pet desetljeća oduševljava djecu širom svijeta. Simpatični Paddington već godinama je klasični lik dječije književnosti.
Ovaj peruanski medvjedić svoje londonske avanture započinje kada se nađe sam i izgubljen na stanici Paddington. No, sreća mu se osmjehne kada ga pronađe porodica Brown.


"Umobolnica na osami" (Stonehearst Asylum) je triler u režiji Brada Andersona, a glavne uloge tumače Kate Beckinsale, Jim Strugess, Ben Kingsley...

Film temeljen na jednoj od najnapetijih priča genijalnog Edgara Allana Poea!
Radnja ovog jezivog trilera smještena je u 19. stoljeće. Umobolnica na osami Stonehearst Asylum mjesto je daleko od očiju javnosti u kojoj se zapošljava mladi ljekar Edward Newgate. Ubrzo primjećuje da se unutar njenih zidova nešto čudno događa, a pažnju mu zaokupi i prelijepa pacijentica Eliza Graves.

Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.