Niko nije znao da je umrla
12

Španac izašao iz zatvora, u stanu ga dočekala mumificirana žena

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nakon što je pušten iz zatvora Španac Eduardo R. je doživio šok kada je ušao u kuću i umjesto svoje žene ugledao njeno mumificirano tijelo.

Kako piše portal Fox Newsa, žena Angeles Fernandez je bila mrtva oko godinu dana, a to niko nije znao. Tijelo je pronađeno u kući u naselju Ciempozuelos, blizu Madrida.

Zatvorenik se nekoliko puta žalio i govorio kako se nije čuo sa ženom od septembra 2011. godine, te da nešto nije uredu jer su mu komšije rekle kako se osjeća užasan smrad iz njihove kuće.

Lokalne vlasti rekle su kako mu je sudija nekoliko puta odbio zahtjev da ode do kuće i provjeri šta se dešava.

Nekoliko komšija izjavilo je kako se osjećao užasan smrad, ali su vlasti smatrale da je to normalno jer su te pritužbe primali otkako se ova porodica uselila u stan.

"Manjak higijene Angelese Fernandez nam nije dao povoda da sumnjamo u nešto drugo jer je nekoliko puta prijavljivana zbog nehigijene i nepodnošljivog smrada iz njenog stana", rekao je jedan od lokalnih zvaničnika.

"Eduardo R. nije dobio dozvolu da uđe u stan jer nije bio u vezi sa svojom ženom tokom služenja kazne", rekle su vlasti Ciempozuelasa.

Eduardo je pušten iz zatvora prošle sedmice i odmah je otišao kući. Kada je ušao i stan zatekao je mumificirano tijelo svoje žene i odmah obavijestio vlasti. Utvrđeno je da na tijelu nema tragova nasilne smrti.