Russian Ice Stars
14

"Snježana i sedam patuljaka" na ledu, tri dana čarolije za sve uzraste u Sarajevu

FENA
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Svjetski proslavljena trupa 'Russian Ice Stars' izvest će u petak, subotu i nedjelju (14., 15. i 16. decembra), u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji u Sarajevu, spektakl na ledu "Snježana i sedam patuljaka".

Oni će oživjeti na ledu tu priču za sve uzraste o čarobnom ogledalu, prelijepoj i dobroj djevojci, mladom princu, zloj vještici i začaranoj crvenoj jabuci.

Kreativni direktor britanske produkcijske kompanije Russian Ice Stars Julian Deplidge kazao je novinarima danas u pauzi probe da tu trupu čine vrhunski umjetnici na ledu. Gledaoci će, kaže, uživati u virtuoznom plesu, raskošnim kostimima, efektnom osvjetljenju, vrhunskoj koreografiji i akrobatici.

Radi se o kombinaciji klizačkog, akrobatskog i plesačkog umijeća. Sudionici predstave kažu da se svaki put 'trude da ostave dušu na ledu', te da bez obzira na ulogu publika mora vjerovati u ono što rade na ledu.

Bosanskohercegovačka glumica Aida Bukva ima ulogu vile naratora, javlja se između scena da poveže priču. Za nju je, kaže, čast i zadovoljstvo raditi s vrhunskim umjetnicima.

Za trupu 'Russian Ice Stars' nastup u Sarajevu dio je turneje koju su započeli u Beogradu. Nakon Sarajeva nastupit će u Grčkoj (Atina i Solun).

Organizator napominje da su, ulaznice za predstave u Skenderiji, u prodaji putem sistema kupikartu.ba u svim većih gradovima u BiH.