Divan gest
74

Slavne osobe poslale poruke podrške dječaku koji je žrtva vršnjačkog nasilja

Klix.ba
Veliki broj slavnih osoba putem društvenih mreža je pružio podršku dječaku Keatonu Jonesu iz Tennesseeja, koji je žrtva vršnjačkog nasilja. Riječi podrške i ohrabrenja stigle su nakon što je Keatonova majka na Facebooku objavila videosnimak na kojem dječak pita zašto su zlostavljači zli.

Keaton je bio veoma uznemiren kada ga je majka sačekala nakon škole. Bio je toliko prestrašen da nije otišao na ručak. On u videu pita zašto su zlostavljači sretni kada maltretiraju nevine ljude i pronalaze način da budu zli prema njima.

"Ne treba kritikovati ljude koji su drugačiji. Nisu oni krivi", kazao je Keaton. Drugi učenici su ismijavali Keatona zbog njegovih ožiljaka od operacije, prosipali su mu mlijeko na glavu i gađali ga raznim predmetima.

"Ostani jak, Keatone. Nemojte dopustiti da te pretvore u hladnu osobu. Obećavam da će biti bolje. Dok te siledžije u školi odlučuju kakvi će biti, šta misliš da ti i tvoja majka naredne godine dođete na premijeru 'Avengersa' u Los Angelesu", napisao je Chris Evans.

"Mali prijatelju, bio sam žrtva zlostavljanja kada sam bio dijete. Imaš pravo, bit će bolje. Ti si moj lični heroj. Zaštiti svoje srce. Hulk je tvoj prijatelj", napisao je Mark Ruffalo.