Porodila se u kupatilu
26

Slavna plus size manekenka otkrila da je jedva preživjela porođaj: Bila sam u lokvi krvi

I. B.
Ashley Graham u januaru je postala majka dva dječaka (Foto: Instagram)
Ashley Graham u januaru je postala majka dva dječaka (Foto: Instagram)
Plus size manekenka Ashley Graham u januaru je postala majka blizanaca, a nakon što je neko vrijeme pauzirala od društvenih mreža, sada je otkrila kako je prilikom porođaja jedva preživjela zbog teškog krvarenja.

Ova 34-godišnja početkom godine se porodila kod kuće i na svijet donijela dva prelijepa dječaka Malachija i Romana. Iako je dotad na svojim profilima vodila "dnevnik trudnoće", nakon dolaska dječaka, svoje je obožavatelje obavijestila kako će neko vrijeme posvetiti njima i svom oporavku.

Sada je za Page Six otkrila neke detalje porođaja, između ostalog rekavši kako se on odvio u njenom kupatilu, tačnije u kadi, nakon čega joj je pozlilo.

U tim trenucima, Ashley je bila okružena "timom vještih i obučenih profesionalaca" te suprugom Justinom Ervinom, a sve čega se sjeća je kako joj se u jednom momentu zacrnilo te je" vidjela ono što se naziva zvijezdama".

Kada se osvijestila, manekenka tvrdi da je posvuda bilo krvi, a kasnije je saznala da je izgubila "litre".

"Nisu htjeli da mi kažu da je jedna od babica morala da me preokrene i pokuša zaustaviti krvarenje, a imala sam problem sa venom na ruci i nisu mogli da mi ubace iglu", ispričala je Graham.

Iako su dječaci bili dobro, Ashley je naredna četiri dana ostala zakovana u krevetu, a narednih sedam nije mogla hodati.

Kući je provela dva mjeseca, a težak porod nagovijestila je i svojom objavom na Twitteru napisavši: "Treba mi vremena da se oporavim i povežem sa svojim mužem i dječacima. Ovo nije bilo lako, ali je bilo vrijedno toga", napisala je tada.

Pored blizanaca, Graham sa svojim mužem ima i dvogodišnjeg sina Isaaca, a između njihovih rođenja 2021. godine manekenka je pretrpjela pobačaj.

Gubitak je nazala "razarajućim", rekavši: "Bio je to jedan od najvećih gubitaka koje sam dosad iskusila u životu".