magazin
145

SATIRA / Sizifove khronike: Vlada KS ukida Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade

Piše: Regina Pilav
Vlada Kantona Sarajevo je donijela odluku da ugasi kantonalno Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, na ovo ministarstvo djeluju nadnaravne sile te dok se paranormalne prepreke ne suzbiju, ministarstvo neće postojati. Vlada KS već ima u pripremi rješenje za ovaj problem.


Zbog osnovanih sumnji da su na ministarsko mjesto obrazovanja KS bačene sihire ili je isto pod djelovanjem svojevrsne crne magije, Vlada Kantona Sarajevo je već stavila u proceduru osnivanje kantonalne Agencije za suzbijanje nadnaravnih pojava. Stručno tijelo agencije će donijeti procjenu i dati preporuku kako da se iste skinu.

U saopštenju koje je stiglo iz kabineta premijera Kantona stoji da nema drugog rješenja kojim se mogu objasniti problemi ministarstva. BiH je među najobrazovanijim nacijama na svijetu. Možemo se pohvaliti velikim brojem visokoškolskih ustanova u našoj zemlji te zbog toga nema bojazni da će svi mladi moći završavati fakultete i voditi nas u bolje sutra kao budući ministri i premjeri.

U srijedu će biti raspisani konkursi za direktora Agencije, te stručne saradnike za skidanje sihira, istjerivanje duhova te za afričke i južno-američke rituale skidanja crne magije.

Novac namijenjen Ministarstvu obrazovanja bit će preusmjeren ka finansiranju Agencije. Zbog lošeg stanja sa platama budžetskih korisnika ne očekuje se dugotrajno razvlačenje procesa kako bi se namjestile pozicije za rođake i prijatelje.

Kompletan sadržaj kategorije "Sizifove khronike" predstavlja mješavinu parodije, satire i humora. Tekstovi mogu biti inspirisani ličnostima iz javnog života, ali oni ni u kom slučaju ne predstavljaju činjenično stanje i kao takvi nisu relevantan izvor informacija.