Showbiz
5

Zvijezde na crvenom tepihu 25. izdanja MTV Movie Awardsa

Klix.ba
(Foto: EPA)
MTV Movie Awards svoje je 25. izdanje predstavio u subotu naveče u Warner Bros. Studiu u Kaliforniji, a voditelji večeri bili su Dwayne Johnson i Kevin Hart.

MTV Movie Awards posjetile su brojne zvijezde iz svijeta filma i showbizza, kao što su Charlize Theron, Will Smith, Melissa McCarthy, Zac Efron, Arianna Grande, Gigi Hadid, Cara Delevigne, Halle Berry, Chris Pratt, Jessica Chastain, Kendall Jenner i brojni drugi.

Film godine je "Star Wars: The Force Awakens", najbolji film snimljen po istinitom događaju je "Straight Outta Compton", dokumentarni film "Amy", najbolja ženska uloga za Charlize Theron u filmu "Mad Max: Fury Road", a nagradu za najbolju mušku ulogu osvojio je Leonardo DiCaprio za film "The Revenant".

Will Smith, američki glumac i producent, primio je nagradu "MTV Generation" za svoj sjajni opus u filmskoj industriji, dok je Melissa McCarthy dobila nagradu za svoj doprinos komediji.

Posebna zvijezda večeri bio je glumac Chris Pratt, koji je osvojio nagradu za najbolju akcijsku ulogu filmu "Jurassic World".

Kompletnu listu pobjednika možete pogledati ovdje.