Neslavni trenuci
0

Zvijezde koje su 'zabrljale' na koncertima

Sarajevo-x.com
Brojni muzičari koji nam na savršeno izrežiranim TV spotovima izgledaju besprijekorno činjenicu da su i sami ljudi pokažu na nastupima uživo. Nemali broj je onih kojima se dogodilo da zaborave tekst svoje pjesme ili da posrnu na sceni pred hiljadama obožavatelja. Neke od tih neslavnih momenata, više ili manje sramotnih, navodimo u nastavku.

Rock legenda Jim Morrison, lider grupe The Doors, na koncertu u Miamiju 1969. na stageu se pojavio potpuno pijan, te je urlao i nepovezano pričao dok ga policija nije odvela sa scene zbog nedoličnog ponašanja. Tužno, sramotno i potpuno promašeno.

Na koncertu u San Francisku 1973. godine bubnjar benda The Who Keith Moon, inače poznat kao izuzetno izdržljiv partijaner, pao je u nesvijest. Prije tog koncerta muzičar poznat po bacanju TV prijemnika kroz prozor hotelske sobe i upadanju u bazen vozeći auto, popio je nekakvo sredstvo za umirenje konja te nije bilo ni čudo što nije izdržao. Umro je 1978. od predoziranja tabletama koje su ga trebale skinuti sa alkohola.

Bend Milli Vanilli neslavno je ušao u historiju na dodjeli MTV nagrada 1989. godine. Nakon što je zakazao vokal na pjesmi, postalo je jasno da pjevaju na playback. Na trenutak su se pretvarali da pjevaju, a onda napustili pozornicu. Ovaj neslavni momenat Faba Morvana i Roba Pilatusa postao je poznat kao "Milli Vanilli" trenutak, a kasnije se događao mnogim "fakerima", Ashley Simpson, 50 Centu i drugima.

Svijet je bradavicu Janet Jackson imao priliku vidjeti na nastupu 2004. godine, iako samo na sekund. Ipak, o tome se pisalo i taj se snimak prikazivao i četiri godine poslije. TV kuća CBS morala je platiti 550.000 dolara kazne, a Justin Timberlake, koji je u žaru nastupa na američkom Super Bowlu navodno kriv za "razotrivanje" ovog dijela tijela, morao se izviniti na dodjeli nagrada Grammy te godine.

Po nekima najveći bend na svijetu, irski U2, u toku turneje PopMart imao je problema sa zamišljenom koreografijom. Ogromni limun iz kojeg su trebali izaći na spektakularnom koncertu u Oslu nije se otvorio, te su članovi benda bili primorani da upotrijebe vratanca na stražnjem dijelu.

Basista kultne grupe Nirvana Kris Novoselic uspio je da na svečanosti povodom dodjele Video Music Awards 1992. gitarom koju je bacio u vis pogodi sebe samog.

Kad na sceni imate grupu starijih izvođača, nekako im i možete oprostiti ako im zakažu mišići i pun mokraćni mjehur učini svoje. Ipak, pjevačica benda Black Eyed Peas sve je iznenadila kad se 2005. na koncertu u San Diegu doslovno pomorkila u odjeću. Poslije je izjavila kako su za to kriva pića koje je pila prije samog nastupa. Ipak, paparazzi su bili oduševljeni.

David Bowie sigurno nikad nije ni pomislio da na svom koncertu može dobiti lizalo u oko. Ipak, to mu se dogodilo u Norveškoj 2004. godine. Iako je sam pokušao izvaditi predmet iz oka, nije mu to uspjelo te su mu pritekle u pomoć kolege iz benda.

Pop diva Beyonce od silnog skakanja i plesa na stageu mogla je završiti u gipsu. Visoke pete zamalo su bile kobne po nju dok je u Orlandu izvodila jednu od pjesama. Ipak, pad na sceni nije je omeo i pjevačica je odmah nastavila s nastupom. Svaka čast.