Milionski ugovor
37

Zvijezda serije "Stranger Things" mogla bi postati najplaćenija glumica mlađa od 20 godina

N. O.
Millie Bobby Brown (Foto: EPA-EFE)
Millie Bobby Brown (Foto: EPA-EFE)
Millie Bobby Brown će dobiti platu od 10 miliona dolara kako bi ponovila svoju glavnu ulogu u Netflixovom filmu "Enola Holmes" čime će ući u historiju kao najplaćenija glumica ispod 20 godina.

Brown je prvi put tumačila lik Enole Holmes 2020. godine, kada je film zauzeo prvo mjesto na streaming platformi.

Nedavno je potvrđeno da će nastavak biti objavljen na Netflixu kasnije ove godine, a protagonistica - mlađa sestra Sherlocka (kojeg glumi Henry Cavill) - preuzima svoj prvi slučaj kao detektiv.

U novom filmu, Enola će nastojati da razotkrije misteriju nestale devojke, uz pomoć svojih prijatelja i slavnog brata.

Prema nedavnom izvještaju Varietya, zvijezda Stranger Thingsa će zaraditi značajno veliku platu za svoju ulogu u nastavku.

Smatra se da 18-godišnja Brown ulazi u historiju jer će zaraditi 10 miliona dolara za spomenutu ulogu. Ako joj se isplati taj iznos, bit će to najveća cifra isplaćena nekoj glumici ili glumcu mlađem od 20 godina.

Na drugom mjestu u izvještaju, tvrdi se da Tom Cruise može očekivati da zaradi 100 miliona dolara li više od filma "Top Gun: Maverick", kombinacijom prodaje karata, njegove plate i njegovog eventualnog smanjenja iznajmljivanja kućne zabave i streaminga prihoda.

Također je napomenuto da će zvijezde filma "Barbie" Grete Gerwig, Margot Robbie i Ryan Gosling, dobiti jednaku platu od 12,5 miliona dolara.