Planira se žaliti
20

Zvijezda serije "Squid Game" osuđen na osam mjeseci zatvora zbog seksualnog zlostavljanja

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Zvijezda serije "Squid Game" O Yeong-su proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje nakon što je nasilno ljubio i dirao kolegicu iz pozorišta.

Okružni sud Suwon danas je objavio odluku da je južnokorejski glumac osuđen na osam mjeseci zatvora, a također mu je naređeno i da prisustvuje predavanjima o seksualnom nasilju u trajanju od 40 sati.

Sudac Jeong Yeon-ju naveo je da žrtvino svjedočenje djeluje dosljedno i čini mu se kao da se ovakve izjave ne mogu dati ako ih žrtva zaista nije doživjela. Ipak 79-godišnji glumac je prilikom izlaska sa suda rekao da se planira žaliti na odluku. Ima sedam dana da podnese žalbu ili će presuda biti potvrđena.

Inače, O Yeong-su je optužen 2022. godine zbog optužbi za seksualno zlostavljanje žene, čiji je identitet nepoznat. Incidenti su se dogodili u Suwonu, gdje je glumac boravio zbog pozorišne predstave 2017. godinem a napadi su se dogodili na pješačkoj stazi i ispred žrtvine kuće.

Ove optužbe su dovele do toga da glumca izbace sa snimanja jednog filma u Južnoj Koreji.

Podsjećamo, O Yeong-su je osvojio Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu u seriji i to upravo za svoju izvedbu ranjivog starca u Netflixovoj hit seriji "Squid Game" i tako postao prvi Južnokorejac koji je osvojio ovu prestižnu nagradu.