10 godina braka
33

Zvijezda serije "Sex i grad" i supruga slave ljubav, podijelile rijetku zajedničku fotografiju

I. B.
Miranda i Christine vjenčale su se 2012. godine
Miranda i Christine vjenčale su se 2012. godine
Cynthia Nixon, glumica koju pamtimo po ulozi Mirande Hobbes u seriji "Sex i grad", objavila je rijetku fotografiju sa svojom suprugom Christine Marinoni povodom njihove desete godišnjice braka.

Dvije dame pozirale su zagrljene u New Yorku, a tom prilikom Cynthia je bila odjevena u zelenu vjenčanicu, a njena partnerica u odijelo noseći kravatu koju je sparila sa mladenkinom haljinom.

"Deset godina, 27. maj 2012.", napisala je glumica u opisu, dok su u komentarima pristizale čestitke.

Inače, ovo je rijetka fotografija Cynthije i aktivistice Christine koje su se zaručile 2009. godine u New Yorku na skupu u znak podrške istospolnim brakovima - kada to još nije bilo legalno. Godine 2011. dobile su sina Maxa, da bi se godinu poslije i vjenčale, nakon što je usvojen Zakon o ravnopravnosti u braku.

Maxa Ellingtona Nixona-Marinonija rodila je Christine koja se zatim skroz posvetila majčinstvu i odgajanju njene i Cynthijine djece.

Svoju vezu započele su 2004. godine i to je ujedno bila Cynthijina prva veza sa osobom istog spola.

"Nikada ranije nisam izlazila sa ženom, poljubila je niti bilo šta", priznala je Nixon koja se 2012. godine izjasnila kao "biseksualka". "Ja sam samo žena koja se zaljubila u drugu ženu", dodala je glumica.

Prije Christine, ona je 15 godina bila u vezi sa učiteljem Dannyjem Mozesom s kojim ima sinove Samuela i Charlesa.

Podsjećamo, Cynthia je u seriji "Sex i grad" utjelovila lik riđokose advokatice Mirande Hobbes, a nakon originalne serije i dva filma, pojavljuje se i u novim nastavcima "And Just Like That".

Ostvarila je uloge u brojnim filmovima i serijama, a našla se i političkim vodama gdje se 2018. godine čak kandidirala i za guvernerku New Yorka. Nažalost, nije ostvarila uspjeh.