Išla na dvije operacije
19

Zvijezda serije "Game of Thrones" pretrpjela aneurizme: Dio mog mozga nije u funkciji

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Emilia Clarke, glumica koja se proslavila ulogom u seriji "Game of Thrones", kazala je da zbog aneurizmi dio njenog mozga nije u funkciji.

Dakle, aneurizma je abnormalno proširenje krvnih sudova. Clarke je prvu aneurizmu pretrpjela 2011., a drugu 2013. godine. Bila je u životnoj opasnosti. Nasreću, sve se dobro završilo.

"Dio mog mozga nije u funkciji. Nevjerovatna je činjenica da i dalje mogu govoriti i živjeti normalno. Spadam u mali broj ljudi koji su uspjeli ovo preživjeti", kazala je u novom izdanju emisije "Sunday Morning", koja se emituje na BBC-u.

Objasila je da, ukoliko određeni dio mozga ne dobije krv u roku od sekunde, on naprosto odumire. Prva operacija, na koju je išla 2013., nije bila uspješna.

"Obilno sam krvarila i ljekari su mi rekli da imam male šanse da preživim ukoliko me ponovo ne operišu. Na drugoj operaciji su mi otvarali lobanju", rekla je.

Ima ožiljak koji se proteže od vlasišta do uha. Nakon svega što je prošla, odlučila je osnovati humanitarnu organizaciju SameYou, koja prikuplja novac za ljude koji se oporavljaju od operacija mozga i moždanog udara.