Zvijezda filmskog 3D hita
0

Zoe Saldana: Imala sam nervni slom nakon "Avatara"

Sarajevo-x.com
Glumica Zoe Saldana, koju pamtimo iz 3D ostvarenja "Avatar", priznala je da je imala nervni slom nakon što je film postao veliki svjetski hit.
Uprkos tome što ju je taj film lansirao u sami glumački vrh, Zoe je otkrila da joj je donio i puno stresa u životu. Sam rad na filmu je bio stresan, a promocija joj je oduzela toliko energije da je jednom prilikom u hotelskoj sobi izgubila kontrolu.

"Godina nakon 'Avatara' je bila emocionalna iscrpljujuća. Putovala sam širom svijeta, budila se u drugim vremenskim zonama. Tijelo mi se iscrpilo i krajem godine sam pukla", kazala je 33-godišnja glumica.

Nije mogla prestati plakati, a spavala je čitav mjesec.

No, priznaje da nije mogla priuštiti pauzu i tako protraćiti godine napornog rada kako bi dostigla glumački vrh.

"Željela sam da mi najbolji filmaši kažu 'Dobra si'! Takvo priznanje nikada ne zastarijeva i ja se nikada na njega neću navići. Uostalom, to ni ne želim jer bi značilo da svoj uspjeh uzimam zdravo za gotovo", pojašnjava Saldana.

Otkrila je, kaže, jedinstven način da se suoči sa zahtjevima glumačkog posla.

"Jednostavno ostajem u kući i ne radim ništa. Dok sam bila mlađa, zbog toga sam se osjećala kao gubitnik, a sada znam da je to način da se isključim. Ne tuširam se ako ne želim, ne odgovaram na e-mailove", kaže Zoe, te dodaje da se osjeća bolje otkada je postala malo sebičnija.