Glumac i model
141

Zgodni Ukrajinac pridružio se vojsci pa najavio: Jednog dana o ovome ću napisati knjigu

I. B.
I plesač iz Buče Nazar Grabar pojačao je ukrajinsku vojsku (Foto: Twitter)
I plesač iz Buče Nazar Grabar pojačao je ukrajinsku vojsku (Foto: Twitter)
Od ruske invazije na Ukrajinu svjedočili smo brojnim ljudima koji su se dobrovoljno javili kako bi pojačali redove vojske napadnute zemlje. Jedan od onih koji su svoju svakodnevnicu zamjenili ratištem i oružjem u rukama je i poznati ukrajinski model i plesač Nazar Grabar.

Grabar koji je ujedno studirao i glumu u Los Angelesu, rodom je iz ukrajinskog sela Kapulivka, a živi u Buči.

Nakon što su se tamo probili ruski osvajači, ovaj 29-godišnjak više nije mogao podnijeti da mirno stoji i gleda kako stradaju nedužni ljudi i njegovi vršnjaci. Tako je i sam odlučio uzeti oružje u svoje ruke.

Prepričao je jedan od zastrašujući prizora kojima je svjedočio iz prve ruke: "Moj stan zaposjeli su vojnici. Sve je pokradeno. Ali, ono najgore - oko stambenog naselja bila su tijela mladića, otprilike mojih godina, vezanih ruku i ubijeni", rekao je on.

Na svom Instagramu gdje inače dijeli fotografije sa setova, putovanja ili svakodnevnog života, Nazar je podijelio i par objava otkako se pridružio vojsci.

U jednoj od njih istakao je kako će tek onda, kada se jednom sve završi, moći prepričati šta je sve doživio.

"Još uvijek nije vrijeme da govorim o onome što sam doživio, ali jednom ću napisati knjigu o tome", poručio je on.

Iako je ranije mislio da se "umjetnici mogu držati van politike", sada se, tvrdi, njegovo mišljenje promijenilo.

"Kada je riječ o životima ljudi, umjetnici se ne mogu držati dalje od politike. Nekada sam mislio suprotno. No, sada kad Ukrajina umire pod ovom vatrom, to je nemoguće", zaključio je za tamošnje medije.