Fali mu "staro" Sarajevo
133

Žera preselio na Pelješac, živi bez vozila i mobitela

Klix.ba
Dražen Žerić Žera (Foto: Blic)
Dražen Žerić Žera (Foto: Blic)
Dragan Žerić Žera, pjevač Crvene jabuke, je preselio na Pelješac sa suprugom Barbarom i kćerkama blizankama. Poznati Sarajlija je izjavio da ga je život u prirodi, bez automobila i mobitela, preporodio.

"Počeo sam živjeti mirnije. Plovim pomalo. Naravno, nemam jahtu, a i nisam od tih koji se vole fotografisati, a ne znaju plivati. Imam drveni čamac s motorom, pa lagano idem, a naučio sam i da vadim lignje", kazao je Žera za Blic.

Upravo na Pelješcu on je upoznao svoju suprugu Barbaru. Ona je bila konobarica u restoranu gdje je iznajmljivao apartman. Dva mjeseca su bila dovoljna da upozna 24 godine mlađu Barbaru, zaljubi se, a kasnije s njom dobije i dvije kćeri.

"Na Pelješcu se ništa nije promijenilo od 1958. godine. Nema diskoteka, nema buke, automobila, ali zato ima magaraca i pjevaju klape. Živim u starom, kamenom, polunamještenom selu. Mogu cijeli dan hodati u šorcu. Tako opušteno se nekada moglo i Sarajevom hodati, bez obzira na to čime se baviš, a sad odmah kažu: 'Vidi papka kako se obukao'.

Na Pelješcu mi se najviše sviđa što nema signala za mobilnu mrežu, osim na jednom mjestu", ispričao je proslavljeni roker za srbijanski Blic.