Dolazila u njegovu kuću
0

Žena osuđena za uznemiravanje Rija Ferdinanda

Totalsport
Rio Ferdinand (Foto: SkyNews)
Rio Ferdinand (Foto: SkyNews)
Susanne Ibru, 38-godišnja žena, proglašena je krivom na sudu jer je prošle godine tri puta pojavila "nepozvana" u porodičnom domu braniča Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Rija Ferdinanda.

Dotična je žena uhodila slavnog engleskog nogometaša i donedavnog kapitena reprezentacije i njegovu suprugu Rebbecu u njihovom porodičnom dvorcu, u razdoblju između februara i juna prošle godine.

Prvi njen dolazak dogodio se u vrlo ranim jutarnjim satima jednog hladnog dana u februaru

"Bio sam ljut i uznemiren, jer je dama narušila mir moje porodice. Imam mladu porodicu i to svakako nije bilo ni mjesto ni vrijeme za dolazak u moj dom. Pozvao sam sigurnosnu službu kluba, koja je nakon toga zvala policiju", svjedočio je Ferdinand.

Susanne Ibru, koja se sama branila na sudu, objasnila je kako se uputila tri puta u dom Ferdinandovih jer je "prolazila kroz teškoće".

"Željela sam o tome popričati s vama. Samo sam željela razgovarati s vama", obratila se Ferdinandu.

"Ali, pojavili ste se u mojoj kući u nemoguće vrijeme! Ja vas čak i ne poznajem. Niste smjeli doći kod mene kući", odgovorio joj je Ferdinand.

Dvoje sukobljenih nisu se mogli složiti ni oko vremena kada su se prvi put susreli.

"Dogodilo se to na Old Traffordu tokom treninga. Sjećam se da mi je neko rekao da me neka dama želi vidjeti", svjedočio je fudbaler.

Ibru se nije složila.

"Prvi put sam vas upoznala još 1998. godine ispred kuće vašeg očuha u Peckhamu. Tada ste još igrali za West Ham. Posjetila sam vas i vašeg mlađeg brata. Sjećate li se toga"?

"Ne", odgovorio je Ferdinand.

Ferdinand je opisao i jedan od sljedećih dolazaka nepozvane gošće u njegov porodični dom.

"Dovezao sam se kući i ugledao je pred vratima. Tada sam pogledao na displej svog mobitela i ustanovio da imam propuštene pozive od supruge. Odlučio sam razgovarati s njom. Bilo mi je najvažnije zadržati je u razgovoru i dati joj do znanja da sam pozvao policiju. Pitao sam je zbog čega se opet uprizorila u mojoj kući. Rekla je da postoje stvari koje trebamo razriješiti. Nemam pojma o čemu je pričala. Upitao sam je da li je ona navijačica? 'Ne, ja sam više od toga', odgovorila mi je. Policija je stigla i odvela je. Tada sam pomislio da mi je potrebna zaštitarska služba u kući. Nikada ranije mi to nije trebalo", prepričavao je Ferdinand.

U sudnici se nije pojavila Ferdinandova supruga Rebbeca, jer je ovih dana na svijet donijela treće dijete.

Nakon što je Ferdinand dao svoj iskaz, napustio je sudnicu. Optužena žena dobacila mu je u prolazu:

"Vidimo se uskoro, doviđenja"!

Nekoliko minuta kasnije, posvađala se sa sudijom, nakon što je tražila odgodu kako bi angažovala advokata.

"Već ste otpustili dvojicu advokata, suđenje mora ići dalje", rekao joj je sudija.

"U tom slučaju, ja odlazim odavde", kazala je Ibru, napustila sudnicu i sjela u taksi.

Sudija ju je potom proglasio krivom, a onda je izdao nalog za njeno hapšenje.