Chaz promijenila spol i dijeli savjete
0

"Želim pomoći Angelininoj kćerki koja se oblači kao muško"

Sarajevo-x.com
Shiloh
Shiloh
Chaz Bono, kćerka pjevačice Cher, koja je prije izvjesnog vremena promijenila spol i odlučila biti muško ponudila se slavnom holivudskom paru Angelini Jolie i Bradu Pittu da im pomogne oko njihove kćerke Shiloh koja se oblači kao dječak.

Gostujući u showu kod Oprah Winfrey Chaz je govorio o tome koliko je bitna podrška dragih ljudi u periodu mijenjanja spola.

"Na jedan način savladao sam svoje strahove čitajući knjige i gledajući dokumentarce o ljudima koji su mijenjali spol", ispričao je Chaz.

On trenutno radi kao volonter i pomaže osobama koje imaju problema s identitetom i spolnom orijentacijom.

Istakao je da bi mu jako drago bilo kada bi mogao razgovarati sa Joliie i Pittom o njihovoj kćerki Shiloh koja se oblači kao dječak.

"Volio bih razgovarati s njima, barem da im kažem da se imaju na koga osloniti ako zatreba", kazao je Chaz, dodavši da ipak nije siguran zbog čega kćerka glumačkog para voli mušku odjeću i da se ponekad previše toga tumači iz bezezalenih odluka i bezazlenog ponašanja djece.

"Ako pustite djecu da rade šta on žele uvidjet ćete da su obično imaju dobru ideju", rekao je Chaz.

Podsjetimo, glumica Angelina Jolie je nedavno istakla da njena najstarija biološka kćerka Shiloh voli oblačiti mušku odjeću, jer želi biti muško.