Zahvalio se na podršci
113

Zelenski razgovarao s Milom Kunis i Ashtonom Kutcherom: Već su prikupili 35 miliona dolara

I. S.
Foto: Instagram/zeleskiy_official
Foto: Instagram/zeleskiy_official
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarao je s glumačim parom Milom Kunis i Ashtonom Kutcherom te im se, između ostalog, zahvalio na novcu koji su prikupili za izbjeglice.
"Ashton Kutcher i Mila Kunis, koja je rođena u Černihivu, bili su među prvim javnim ličnostima koji su nam odlučili pomoći. Već su prikupili 35 miliona dolara i taj novac šalju kompanijama Flexport i Airbnb kako bi pomogli ukrajinskim izbjeglicama. Zahvalan sam na njihovoj podršci i impresioniran njihovom odlučnošću. Oni inspirišu svijet", objavio je Zelenski.
Predsjednik je početkom prošle sedmice izjavio da su njih dvoje par koji iskreno vjeruje u Ukrajince, njihovu pobjedu i budućnost.

"Zahvalio sam im se u ime našeg naroda. Oni su naši prijatelji iz Amerike. Radimo na tome da uspostavimo prijateljske odnose s ljudima iz čitavog svijeta", kazao je.

"Neizmjerno smo zahvalni na vašoj podršci. Prije samo dvije sedmice zamolili smo vas da nas podržite, a sada smo uz vašu pomoć dostigli naš cilj. Iako je ovo daleko od rješenja cijelog problema, zajedničim naporima olakšat ćemo život toliko ljudi koji se kreću prema svojoj neizvjesnoj budućnosti. Naš posao ovdje ne završava. Tretitrat ćemo svaki dolar kao da je doniran iz našeg džepa", napisao je Kutcher ranije na svom Instagram profilu.