Nedavno bila u javnosti
30

Zdravstveno stanje Celine Dion sve gore, pjevačica više nema kontrolu nad mišićima

L. R.
Celine DIon (Foto: Shutterstock)
Celine DIon (Foto: Shutterstock)
Zdravstveno stanje Celine Dion sve je gore i više nema kontrolu nad mišićima.
Kako otkriva njena starija sestra Claudette, unatoč lošim prognozama, svjetska zvijezda pokušava raditi i sanja o povratku muzičkoj karijeri.

"Naporno radi, ali nema kontrolu nad svojim mišićima. Ono što mi slama srce je to što je uvijek bila disciplinirana. Uvijek je vrijedno radila", izjavila je Claudette.

Njeno zdravstveno stanje, koje je progresivno i neizlječivo, uzrokuje da tijelo napada vlastite živčane stanice i ozbiljno utječe na pokretljivost.

Godinu dana nakon što je Celine Dion prošlog decembra zbog bolesti bila prisiljena otkazati svoju svjetsku turneju, njena sestra je rekala je da bi moglo proći neko vrijeme prije nego što se Celine vrati na pozornicu. Međutim, to neće biti moguće.

Claudette je ranije otkrila da unatoč radu s vrhunskim istraživačima i ljekarima, Celine nije primijetila poboljšanje svog zdravstvenog stanja.

U oktobru ove godine Claudette je rekla da Celine još uvijek ne koristi pomagala za kretanje, a ubrzo nakog toga zvijezda je snimljena u porodičnom izlasku u Las Vegasu, gdje je gledala NFL utakmicu.

Podsjećamo, Celine Dion ima progresivni neurološki poremećaj poznat kao sindrom ukočene osobe. Vrlo je rijedak, a uzrokuje ukočenost mišića u torzu, rukama i nogama. Najčešće dijagnosticira kod žena i to u dobi od 30 do 50 godina.