Beograd
575

Zdravko Čolić nije bio na sahrani Kornelija Kovača, čovjeka koji je autor njegovih najvećih hitova

N. C.
(Foto: Kurir.rs)
(Foto: Kurir.rs)
Kornelije Kovač sahranjen je danas na beogradskom Novom groblju, a na posljednjem ispraćaju bio je veliki broj poznatih ličnosti. Međutim, na sahranu nije došao Zdravko Čolić, iako je Kornelije bio njegov saradnik i čovjek koji mu je napravio brojne hitove.

Srbijanski mediji navode da je sahrani prisustvovao veliki broj poznatih, ali da nije bilo Zdravka Čolića, koji je na posljednji ispraćaj kompozitora samo poslao vijenac na kojem je pisalo: "Posljednji pozdrav Korneliju Kovaču".

Na sahrani su se, među ostalim, pojavili glumac Svetozar Cvetković, pjevač Dušan Svilar, članovi grupe Neverne bebe, pjevačica Ana Stanić, glumac Slobodan Boda Ninković, glumac Vojin Ćetković i mnogi drugi.

Nakon vijesti o smrti od legendarnog kompozitora oprostio se Čolić uz njihovu zajedničku fotografiju iz mladosti i emotivnu poruku.

"Izgledalo je kao da ćeš zauvijek biti tu. Hvala ti za muziku… za djela koja si stvarao… za riječi pažnje i ljubavi koje si imao za sve nas. Obilježio si naše živote. Hvala ti Bato za sve", napisao je tada.

Kornelije je napisao Čoline hitove poput pjesama: "April u Beogradu", "Ti si mi u krvi", "Ti možeš sve", "Živiš u oblacima", "Stanica Podlugovi", "Zvao sam je Emili", "Jedna zima sa Kristinom", "Jedina", "Mađarica", "Ona spava", "Pjevam danju, pjevam noću", "Ti si bila, uvijek bila" i druge, a mnogi su ga zbog toga zvali i Čolinim "kreatorom".

Podsjetimo, Kornelije Kovač preminuo je u utorak u 81. godini u Beogradu od posljedica koronavirusa. Bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer.