Šokantno priznanje Agassija
0

VIDEO / "Zbog perike sam izgubio prvi Grand Slam"

Sarajevo-x.com
Britanski mediji otkrili su još neke detalje iz autobigrafije bivšeg teniskog šampiona Andrea Agassija. Naime, osmerostruki osvajač Grand Slam turnira i i pobjednik na sva četiri najveća svjetska turnira priznao je da duga kosa koju je 'nosio' 90-tih godina i zahvaljujući kojoj je postao miljenik brojnih žena širom svijeta zapravo bila perika.

Bivši teniski as je u knjizi "Open: An Autobiography" priznao kako je tokom njegovog prvog Grand Slam turnira, neprestano razmišljao o tome da će mu perika spasti i kako je to razlog zbog kojeg je izgubio u finalu turnira.

"Svakog jutra kad bih se budio pronalazio bih pramenove kose na jastuku ili na umivaoniku. Tada sam se upitao da li želim nositi periku na teniskom terenu, dajući odmah i odgovor na to: Šta drugo mogu učiniti?", napisao je Agassi u svojoj knjizi.

Periku je nosio i tokom French Opena 1990. njegovog prvog finala na Grand Slam turniru.

"Noć prije meča dok sam se tuširao uvidio sam da se moja perika raspada. Vjerovatno sam je prao pogrešnim šamponom. Počeo sam paničariti, te sam pozvao brata Phillyja", napisao je bivši teniser.

Brat mu je kazao da periku pričvrsti ukosnicama i da ne pravi previše poteza tokom meča kako mu perika ne bi spala.

"Naravno, mogao sam igrati i bez perike, ali šta bi sve novinari pisali o meni kad bi saznali da sam u suštini sve vrijeme imao periku?", napisao je Agassi nastavljajući: "Tokom zagrijavanja prije meča molio sam se, ali ne za pobjedu već sam se molio da mi ne spadne perika. Svaki put kad bih skočio zamišljao sam kako moja perika pada u pjesak, zamišljao sam milione gledatelja kako zbunjeno prilaze malim ekranima širom otvorenih očiju i zbunjeno sami sebe pitaju - kako je Agassiju pala kosa s glave?", navedeno je u autobiografiji slavnog Agassija.

Nešto kasnije, Brooke Shields, djevojka koju je oženio predložila mu je da se ošiša.

"Predložila mi je da obrijem glavu, a meni je to bilo kao da mi je rekla da izvadim sve zube. Ipak, razmišljao sam nekoliko dana o tome, o agoniji koju je urokovala ta moja perika, o svim tim lažima i licemjerju".

Samo jedanaest minuta je bilo potrebno za potpunu izmjenu Agassijevog izgleda.

"U ogledalu sam ugledao stranca koji mi se smješi", napisao je Andre Agassi.

Nedavno, je objavljen i podatak da je jedan od najboljih tenisera svih vremena, Andre Aggasi, priznao svjesno konzumiranje kristalnog metamfetamina, sintetičke droge koja brzo izaziva ovisnost, 1997. godine.

Autobiografija američkog legendarnog bivšeg teniskog šampiona Andrea Agassija naći će se u američkim knjižarama 9. novembra.