George Michael
0

"Zaslužio sam da odem u zatvor"

Sarajevo-x.com
George Michael (Foto: AFP)
George Michael (Foto: AFP)
Pop-zvijezda George Michael izjavio je da je zaslužio odlazak u zatvor nakon što je oštetio svoj automobil vozeći pod utjecajem marihuane. Također, istakao je kako je njegov jednomjesečni boravak u zatvoru zapravo bio inspirativan i da je to bila njegova karma, odnosno da je snosio posljedice za sopstveno djelo.

Britanski pjevač kazao je u razgovoru za radio BBC da ga je jako stid što je više puta prekršio zakon, te kako je po izlasku iz zatvora odlučio da redovno ide na terapije.

Podsjetimo, Michael je osuđen u septembru nakon što je priznao da je vozio pod utjecajem droge, te da je posjedovao dvije cigarete od marihuane.

"Sramotno je što sam prekršio zakon nekoliko puta i osjećao sam da se moram iskupiti za to. Znao sam da sam zaslužio da odem u zatvor. I otišao sam i platio svoj račun", izjavio je Michael, dodavši da je svaku kaznu lako prihvatiti ukoliko znate da ste je zaslužili.

George Michael je prije nekoliko mjeseci napustio zatvor. Dobio je petogodišnju zabranu vožnje, platio je blizu 1.600 eura kazne i odslužio osim zatvorske i uslovnu kaznu.

"Nisam se sažalijevao dok sam bio u zatvoru. Pisale su mi mnoge kolege među kojima i Paul McCartney, Elton John i Boy George. Također svim zatvorenicima, ali i zatvorskom osoblju dao sam autogram", ispričao je Michael za radio BBC.