Specijalci na setu filma World War Z
0

Zaplijenjeno oružje namijenjeno za snimanje filma Brada Pitta

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mađaraski specijalci zaplijenili su skoro 100 komada pravog oružja koje je trebalo biti iskorišteno za snimanje filma "World War Z" u kojem glavnu ulogu igra Brad Pitt.

Među zaplijenjenim oružjem su mitraljezi, puške i pištolji, saopćile su dužnosnici Mađarske, gdje Pitt i ekipa trenutno snimaju neke od posljednjih kadrova.

Oružje je stiglo iz Londona za potrebe snimanja filma, a zaplijenjeno je na aerodromu.
"Oružje nije bilo u potpunosti deaktivirano i veoma lako je moglo ispaljivati pravo oružje. To, prema mađarskom zakonu, nije dozvoljeno. Radi se o veoma komplikovanom slučaju", kazao je Hajdu Janos, direktor mađarske antiterorističke divizije, a prenosi AP.

Adam Goodman, čija kompanija producira "World War Z", kazao je da mu je savjetovano da ne komentira da li postoji veza između zaplijenjenog oružja i filma.

"Sve ide prema unaprijed određenom rasporedu", kazao je Goodman i demantovao napise američkih medija da su specijalci u ponedjeljak zaustavili snimanje kako bi pretresli filmski set.

US Weekly piše da Brad bijesan jer su probijeni svi rokovi, ali da on nema veze sa zaplijenjenim oružjem. "Zaposlenici filmske kompanije su pogriješili dopremivši oružje u zemlju bez dozvole antiterorističke jedinice", kazao je neimenovani izvor.