Tokom dodjele
56

Zagrljaj Forda i Quana na Oscaru je hit zbog kultne scene iz "Indiana Jonesa"

N. C.
Zagrljaj Harrisona Forda i Ke Huyja Quana na dodjeli Oscara mnoge je podsjetio na kultnu scenu iz filma "Indiana Jones".

Naime, nakon što je "Everything Everywhere All at Once" osvojio Oscara za najbolji film, glumac Ke Huy Quan i Harrison Ford čvrsto su se zagrli, a prizor su zabilježile kamere. Potom se fotografija proširila društvenim mrežama uz fotografiju iz filma "Indiana Jones".

U filmu "Indiana Jones" Quan je 1984. godine debitovao na filmu kao dječji glumac. Ford je u filmu u ulozi Indiane Jonesa u jednom trenutku zagrlio dječaka, a tviteraši su scenu usporedili s prizorom s Oscara i utvrdili da je sličnost nevjerojatna.

Na 95. dodjeli nagrada Oscar legendarni glumac Harrison Ford bio je zadužen da pročita dobitnika Oscara za najbolji film, a Ke Huy Quan osvojio je kipić u kategoriji za najboljeg sporednog glumca za isti film.

Ford je jednom prilikom medijima govorio o mladom kolegi te ga pohvalio.

"O da. Da, bilo je sjajno vidjeti ga. Mislim imao sam priliku vidjeti film. On je stvarno sjajan u svom filmu. I tako mi je drago što ga vidim i šta je postao. Tako sam sretan zbog njega. I zasluženo", kazao je.