{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Za više od dva miliona funti prodato 14 Dianinih haljina

S
25.6.2011. u 16:17
0
3
Za više od dva miliona funti prodato 14 Dianinih haljina
0
Haljina koju je pokojna britanska princeza Diana nosila na prijemu u Bijeloj kući 1985. godine, kada je plesala sa glumcem Johnom Travoltom prodata je za 510.000 funti, pišu britanski mediji.
Plava svilena haljina čiji dizajn potpisuje Victor Edelstein, kao i princeza Diana, zadivili su mnoge na tom prijemu kod tadašnjeg predsjednika i prve dame SAD-a Ronalda i Nancy Reagan.

Haljina Victora Edelsteina i ples sa zvjezdom iz "Zgroznice subotnje večeri" pomogli su tad Diani da je smatraju globalnom modnom ikonom. Ona i princ Charles su tog dana prisustvovali prijemu u sklopu njihove prva zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama.

U petak je plava haljina na aukciji dostigla najvišu cijenu od 510.000 funti na aukciji u Torontu gdje je prodato još 14 haljina koje su pripadale Diani. Ranije su haljine bile u vlasništvu amerikanke Maureen Rorech Dunkel koja ih je kupila u junu 1997. godine na aukciji kuće Christie's, dva mjeseca prija Dianine smrti, kada je princeza pokušavala prikupiti novac u dobrotvorne svrhe.

Dunkel, biznismenka sa Floride, koja je podnijela zahtjev za stečaj prošle godine, napustila je sobu prije aukcije u Torontu, očigledno preplavljena emocijama. Iako su haljine prodate za više od dva miliona funti u manje od 25 minuta, neki su čak prognozirali ranije da će zarada biti dvostruko veća.

I ostale haljine koje je Diana nosila tokom različitih prigoda su prodate za prilično velike iznose kao što su 130.000, 115.000, 160.000, 216.000 funti.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: