Crna Gora
0

Za Madonnu kuha beogradski rabin Isak Asiel

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Svjetska pop zvijezda Madonna će tokom boravka u Budvi jesti hranu koju će za nju pripremati beogradski rabin Isak Asiel, pišu nedjeljne podgoričke Vijesti.

Organizatori Madoninog koncerta, objašnjava list, našli su se na kratko u problemu kada su obaviješteni da mega zvijezda jede samo košer hranu koja se priprema prema striktnim jevrejskim pravilima.

Jedini čovjek na ovim prostorima koji ima licencu za košer hranu je beogradski rabin Asiel koji je, kako se navodi, sa zadovoljstvom prihvatio poziv da dođe u Crnu Goru. Njegov dolazak se očekuje tokom dana i sa sobom će donijeti kofer sa specijalnim noževima za klanje stoke, pišu Vijesti.

S medicinske tačke gledišta, jedan od najvažnijih aspekata za spremanje zdravog i ukusnog mesa jeste "humano" klanje stoke, pri čemu životinja nije svjesna da je zaklana. To se postiže određenom vještinom i upotrebom posebnih noževa, a na taj način meso životinje je oslobođeno od otrovnih supstanci koje se izlučuju kada je životinja svjesna da ide na klanje. Takvo meso se naziva košer i najviše ga konzumiraju Jevreji.

Madonna je udata za Gaya Richieja, koji ima jevrejsko porijeklo, a za pop divu je poznato da voli jevrejsku religiju.

Stručnjaci iz medicine smatraju da je konzumiranje košer hrane objašnjenje Madonnine dobre forme, iako ima 50 godina.

Pop zvijezda će u četvrtak nastupiti na Jazu, a dok bude boravila u Crnoj Gori bit će smještena u bečićkom hotelu "Splendid".