Bijes javnosti
30

Za Elona Muska je panika oko koronavirusa glupost

S.H.P.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Elon Musk u posljednje vrijeme sve je popularniji zbog svojih tweetova, a njegov zadnji o koronavirusu izazvao je bijes javnosti. Naime, generalni direktor SpaceX-a i Tesle, napisao je kao je panika oko koronavirusa glupa.

U roku od nekoliko sekundi Muskov tweet je podijeljen 65.700 puta, a like-ovan je 300.000 puta. Međutim, nisu svi bili zadovoljni njegovom objavom smatrajući kako Musk umanjuje potencijalnu opasnost koronavirusa, dok su drugi pisali kako je Musk mislio da briga oko virusa glupa ali ne i sam virus.

"Da vidimo koliko vremena treba da izbriše ovaj tweet", "Elon ovo nije dobar tweet. Ljudi još uvijek ne poduzimaju odgovarajuće korake po pitanu ovog virusa. Vi ste čovjek od nauke. Mogu vas spojiti s nekim naučnicima kako bih vam pomogao da promijenite mišljenje", pisali su mu pratitelji.

S druge strane neki su kazali da iako je bolest dosta ozbiljna, Musk ima pravo kada kaže da se bespotrebno stvara panično ponašanje.

"Panika je glupa, a ne virus. Virus zahtjeva zabrinutost jer je prilično ozbiljan ali panika u vezi s njim apsolutno ne pomaže", napisao je jedan korisnik Twittera.

Ovo nije prvi put da Musk ima kontroverzne izjave na Twitteru. Preko ove mreže negativno je komentirao i Marka Zuckerberga i Billa Gatesa.