Showbiz
26

Yoko Ono: Imala sam ljubavnu aferu s Hillary Clinton 1970-ih godina

Klix.ba
Yoko Ono
Yoko Ono
Umjetnica i udovica Johna Lennona, Yoko Ono, šokirala je reportere kada je izjavila da je bila kratkoj vezi sa Hillary Clinton, bivšom prvom damom SAD-a, a sadašnjom kandidatkinjom u utrci za predsjednika ove države.

Yoko Ono, koja trenutno boravi u Los Angelesu zbog svoje izložbe u Muzeju moderne umjetnosti, kazala je kako nije samo upoznala bivšu prvu damu tokom protesta protiv rata u Vijetnamu u New Yorku 1970-ih, već da je s njom bila intimna.

"Imala sam s njom aferu. Mislim da bi LGBT populacija ostvarila veliki napredak, kao i oblast prava žena, ukoliko bi nju izabrali za predsjednicu", rekla je s osmijehom na licu.

Yoko Ono je ovo izjavila kada su je novinari pitali šta misli o kandidaturi Hillary za predsjednicu SAD-a. Istakla je kako su dijelile iste vrijednosti i poglede na seksualnu jednakost i borbu protiv autoritarnog, patrijarhalnog, muškog dominantnog društva u kojem su odrasle.

"Imale smo kratku ljubavnu aferu kada sam živjela sa Johnom iz Manhattana, a Hillary je studirala na Yaleu. Ali smo vremenom izgubile kontakt. Zadivljena sam njenim napretkom i želim joj sve najbolje u kampanji", rekla je reporterima tokom konferencije za novinare.