Nakon napada na Rihannu
0

Wrigley suspendirao saradnju sa Brownom

Sarajevo-x.com
Proizvođač žvakaćih guma Wrigley u ponedjeljak je zaustavio prikazivanje reklame u kojoj se pojavljuje R&B pjevač Chris Brown, nakon njegovog hapšenja zbog navodnog fizičkog napada na nepoznatu ženu, za koju se kasnije ispostavilo da je pjevačica Rihanna, s kojom je u ljubavnoj vezi.

Zbog incidenta koji se desio u ranim jutarnjim satima u nedjelju, mlade muzičke zvijezde otkazale su nastupe na svečanoj dodjeli Grammyja, koja je održana u nedjelju navečer, ali i dalje ne žele javnosti dati bilo kakvo objašnjenje o navodnom fizičkom obračunu koji se desio u Brownovom vozilu.

Policija u Los Angelesu ranije je saopćila da je "nepoznata" žena pretrpjela ozbiljne ozljede nakon žestoke svađe koja je započeta u Brownovom vozilu, a zatim nastavljena i izvan vozila. Kako je kasnije saznao Los Angeles Times i showbiz portal TMZ.com, žrtva napada je bila Rihanna, koja je na kraju završila u bolnici. Mladi pjevač se kasnije dobrovoljno prijavio policiji u Los Angelesu. Nekoliko sati kasnije pušten je iz zatvora uz kauciju od 50.000 američkih dolara.

Wrigley je u svom obraćanju javnosti istakao kako je zabrinut zbog ozbiljnih optužbi koje terete Browna, a koje se odnose na kriminalne prijetnje, te su donijeli odluku da se njihova reklama s američkim pjevačem u glavnoj ulozi prestane prikazivati 'dok se stvar ne riješi'.

Devetanaestogodišnji Brown, koji se ove godine za Grammy takmičio sa Rihannom u istoj kategoriji, reklamirao je žvakaće gume Doublemint, a i njegova pjesma ''Forever'' korištena je u ovoj reklamnoj kampanji.

Ured tužitelja u Los Angelesu razmišlja o formalnom podizanju optužnice protiv Browna, koji bi mogao u zatvoru provesti i do tri godine, ukoliko ga osude.