Showbiz
0

Will Smith nije veličao Hitlera

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Jvrejska grupa Anti-Defamation League izjavila je u saopćenju za javnost da prihvata objašnjenje holivudskog glumca Willa Smitha povodom njegovih navoda o nacističkom vođi Adolfu Hitleru.

Naime, prije nekoliko dana švedske novine The Daily Record napisale su kako je Smith kazao sljedeće: "Čak se ni Hitler nije probudio i pomislio 'danas ću učiniti neko zlo'. Ja mislim da se probudio i na osnovu neke svoje uvrnute logike zaključio da će uraditi ono što on smatra ispravnim“.

Smithova izjava propraćena je komentarom novinara da Will vjeruje da je u "suštini svako dobra osoba“.

Willovu izjavu i komentar novinara prenijele su brojne web stranice i drugi mediji naglašavajući da 39-godišnji glumac vjeruje da je Hitler bio dobar čovjek. Will je potom odmah reagovao navodeći da se radi o "odvratnim lažima“ te da je bijesan zbog načina na koji je interpretirana njegova izjava.

"Adolf Hitler bio je zao, gnusan i opak ubica odgovoran za jedan od najvećih činova zla počinjenih na planeti“, objavio je glumac u saopćenju za javnost, a prenosi AP.

Nakon Willovog objašnjenja, oglasio se i glasnogovornik jeverjeske grupe Anti-Defamation League Abraham H. Foxman. "Pozdravljamo i prihvatamo saopćenje Willa Smitha. Ipak naglašavamo koliko je bitno da slavne ličnosti 'izvagaju' svoje riječi zbog odgovornosti prema brojnoj publici koju imaju“, naglasio je Foxman.