Uprkos svemu
4

Vrijeme im ne može ništa: Ovi poznati parovi godinama uspijevaju ostati zajedno

DP
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Iako se vjeruje da "ljubav u Hollywoodu ne može potrajati", ove su javne ličnosti pokazale da od svakog pravila postoje izuzeci.

Ljubavi i brakovi u svijetu poznatih najčešće ne traju dugo, što se u velikom broju slučajeva pripisuje teškom pritisku javnosti. Ipak, neki su parovi uspjeli odoljeti svim problemima i negativnim stranama života zvijezda, i dalje se, nakon mnogo godina, drže zajedno, i živi su dokaz da prava ljubav prevladava sve, piše Your Tango.

Ovih devet poznatih parova opstalo je usprkos svim preprekama koje su se našle pred njima.

1. Chrissy Teigen i John Legend

Chrissy i John su se upoznali na setu za njegov spot za pjesmu Stereo 2006. godine. Odmah nakon snimanja otišli su na večeru, zaljubili se i ostali zajedno sve do danas. John je zaprosio Chrissy tokom putovanja na Maldive 2011. godine, a vjenčali su se na jezeru Como u Italiji, u rujnu 2013. Imaju dvoje djece, Lunu i Milesa.

2. Beyoncé i JAY Z

Iako su se upoznali kada je imala 18 godina, Beyoncé i JAY Z započeli su vezu tek godinu i po dana nakon. Kada su se u novembru 2001. godine pojavili na naslovnoj stranici časopisa Vanity Fair, on je priznao da su tek krenuli s vezom. Vjenčali su se tajno u njegovom penthouseu na Manhattanu u aprilu 2008. godine i od tada su dobili troje djece, kćerku Blue Ivy i blizance Rumi i Sira.

3. Michelle i Barack Obama

Barack i Michelle su se upoznali 1989. godine u advokatskom uredu Sidley Austin LLP, u kojem su oboje radili i u kojem mu je ona bila nadređena. Mjesec dana nakon on ju je uspio uvjeriti da odu na spoj. Zaprosio ju je 1991. godine tokom večere na koju ju je izveo, a vjenčali su se u oktobru 1992. godine. Imaju dvije kćeri, Maliju i Sashu.

4. Kate Middleton i princ William

Njih dvoje su se upoznali 2001. tokom studiranja na Univerzitetu St. Andrews, ali su postali par tek 2003. godine. Nakratko su prekinuli 2007., da bi se pomirili nakon nekoliko mjeseci. William je zaprosio Kate u oktobru 2010. godine tokom putovanja po Keniji, a vjenčali su se u aprilu 2011. Imaju troje djece: princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisa.

5. Mila Kunis i Ashton Kutcher

Ashton i Mila su se upoznali na snimanju serije Lude sedamdesete, gdje su povremeno glumili par, ali su u stvarnom životu romansu započeli mnogo godina nakon, tek kada se Ashton razveo od Demi Moore, a Mila prekinula s Macaulayem Culkinom. Ponovno su se sreli na dodjeli Zlatnih globusa 2012., a mjesec dana nakon toga se poljubili prvi put (ne računajući poljupce u seriji). U februaru 2014. su se zaručili, a sudbonosno "da" izgovorili su u juni 2015. Imaju dvoje djece, Dimitrija i Wyatta.

6. Ryan Reynolds i Blake Lively

Film Zelena lanterna u kojem su zajedno glumili nije postigao komercijalni uspjeh, ali je barem uspio zbližiti njih dvoje. Upoznali su se na setu 2010. godine i do kraja godine Blake Lively je prekinula s Pennom Badgleyjem, a Ryan je podnio zahtjev za razvod braka od Scarlett Johansson. Nakon mjesec dana glasina, u oktobru 2011. njih su dvoje potvrdili da su zajedno, a vjenčali su se bez medijske halabuke u rujnu 2012. Imaju troje djece – Jamesa, Inez i treće dijete čije ime još nisu otkrili.

7. Jada Pinkett Smith i Will Smith

Jada i Will su se upoznali 1994. kada je ona došla na audiciju kako bi dobila ulogu Willove djevojke u sitcomu The Fresh Prince of Bel-Air. Willu se odmah svidjela iako nije prošla na audiciji. Bili su zajedno tri godine prije nego što ju je zaprosio u novembru 1997., a samo mjesec dana nakon, u novogodišnjoj večeri, izgovorili su sudbonosno "da". Imaju dvoje djece, Jadena i Willow, a Will ima i sina Treya iz prvog braka.

8. Victoria i David Beckham

David i Victoria su se upoznali na humanitarnoj nogometnoj utakmici u Manchesteru, gdje je buduća gospođa Beckham popila malo više. Godinu dana nakon, u januaru 1998., tokom konferencije za medije, objavili su da su zaručeni, a vjenčali su se u junu 1999. Imaju četvero djece: sinove Brooklyna, Romea, Cruza i kćer Harper.

9. Jessica Biel i Justin Timberlake

Justin i Jessica upoznali su se početkom 2007. na zabavi na koju je ona došla, a koju je pjevač organizirao za svog prijatelja. Justin je od prijatelja dobio njen broj i u maju 2007. godine objavili su da su u vezi. Nakratko su se razišli 2011. godine, ali ju je on u decembru te godine zaprosio tokom putovanja u Montanu. Vjenčali su se u Italiji u oktobru 2012. i imaju sina Silasa.