Treći brak bogate Španjolke
0

VIDEO / Vojvotkinja od Albe se udala za 25 godina mlađeg Alfonsa Dieza

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Bogata, 85-godišnja vojvotkinja od Albe udala se danas u Sevilli za 25 godina mlađeg Alfonsa Dieza. Treće vjenčanje miljenice nacije pratila je cijela Španija.

Ceremonija je upriličena u palači Duenas, rezidenciji iz 15. stoljeća koja pripada vojvotkinji. Ovo joj je treći brak, a na skromnoj ceremoniji prisustvovalo je tek nešto više od 30 zvanica. No, to nije spriječilo medije da izvjeste o svakom detalju vjenčanja koje je privuklo ogromnu pažnju Španaca.

Razlog za ogromno medijsko interesovanje nije samo zbog razlike u godinama već zbog statusa, ugleda i popularnosti vojvotkinje koja je decenijama jedna od najzanimljivijih žena Španije.

Njeno šestero djece bilo je protiv braka, ali vojvotkinja nijer marila. Njihovo protivljenje svojevremeno je prokomentarisala riječima: "Ne žele da se udam, a mjenjaju partnere češće nego ja". Možda nije imala podršku djece, ali je zato cijela Sevilla bila uz nju.

Prema Guinessovoj knjizi rekorda vojvotkinja, čije puno ime je Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva, je žena koja ima naviše titula na svijetu, a koje priznala vlada. Procjene njenog enormnog bogatstva kreću se od 600 miliona do 3,5 milijardi eura.