{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vojvoda od Edinburgha nije naredio ubistvo princeze Diane

F
31.3.2008. u 13:15
0
0
Vojvoda od Edinburgha nije naredio ubistvo princeze Diane
0
Vojvoda od Edinburgha nije naredio ubistvo princeze Diane
"Nema nikakvih dokaza da je vojvoda od Edinburgha naredio ubistvo princeze Diane niti da ga je organizirao MI-6," izjavio je sudac u istrazi pogibije princeze.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Sudac lord Scott Baker počeo je privoditi kraju istragu pogibije princeze od Walesa.

On je poručio poroti da bi mogla ustanoviti da su Diana i Dodi Fyed poginuli u saobraćajnoj nesreći ili zahvaljujući krajnjem nemaru paparaza ili njihovog vozača Henrija Paula, javio je BBC.

Par je poginuo u saobraćajnoj nesreći u augustu 1997.

Obraćajući se poroti nakon šest mjeseci iznošenja dokaza, sudac je je kazao da su brojne teorije zavjere Dodijevog oca Mohameda al-Fayeda o nesreći "tako očigledno bez temelja" da je čak i njegov advokat prestao da ih obrazlaže.

On je odbacio te teorije za koje je izjavio da su bile poticane u medijima punih deset godina nakon što prošao kroz dokazne materijale iz svjedočenja više od 250 svjedoka.

Sudac je o Al-Fayedovim tezama izjavio: "One nisu valjane jer ni zrnce dokaza nije se pojavilo da ih podrži."

"Najteža među njima je sugestija da je Dianu ubila tajna obavještajna sliužba MI-6 po naređenju vojvode od Edinburgha. Nema nikakvog dokaza da je vojvoda od Edinburgha naredio Dianino ubistvo i nema dokaza da je tajna obavještajna služba ili bilo koja vladina agencija to naredila", izjavio je lord Baker.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: