15.000 eura za 10 dana
39

Voditeljica Slagalice koja je u žiži javnosti bila zbog visoke plate pokazala dio raskošne vikendice

Klix.ba
Kristina Radenković (Foto: Instagram)
Kristina Radenković (Foto: Instagram)
Srbijanska voditeljica kviza "Slagalica" Kristina Radenković slobodno vrijeme često provodi s porodicom na imanju u Fruškoj Gori, a na Instagramu se pohvalila kućom "iz raja".

Naime, poznata srbijanska voditeljica često dijeli fotografije iz svog okruženja, a posebnu pažnju privukle su fotografije koje prikazuju dio raskoša njenog imanja, koji osim velike kuće posjeduje i bazen te prostrano dvorište s pogledom na grad.

Kako prenosi Blic.rs, ovu vikendicu je svojevremeno napravila Kristinina majka Snežana.

Screenshot/Instagram story
Screenshot/Instagram story

No, samo nekoliko mjeseci prije ovih fotografija, predsjednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije Branko Klanšček tokom gostovanja u emisiji "Hit tvit" otkrio je da ova voditeljica zaradi oko 15.000 eura za 10 dana snimanja.

"Recimo, voditeljica kviza 'Stigni me ako znaš' Kristina Radenković dobija 15.900 eura za 10 snimajućih dana. To je jako zanimljivo jer se to snima na Košutnjaku, u našem studiju, naša je voditeljica, a mi imamo dogovor s Filmingom da oni to rade, tako da je to potpuno nejasno", izjavio je Klanšček u emisiji.

Njegova izjava je tada privukla mnogo pažnje, budući da se radi o velikom iznosu, a potom su se oglasili iz produkcijske kuće "Filming", gdje su naveli da je riječ o mnogo manjem budžetu. Kako su naveli, ukupni budžet za jednu emisiju iznosi oko 20.000 eura.

Međutim, predsjednik UO RTS-a ipak tvrdi drugačije. On je čak podijelio listu na kojoj prikazuje koliko voditeljica zaradi.

Nešto kasnije oglasio se i RTS rekavši da je nedopustivo da brojke iz ugovora izađu javno zato što je to poslovna tajna te da je predsjednik Upravnog odbora Klanšček olako i netačno objasnio podatke.