|

Vodič kroz Kazahstan: Povratak Boratovog humora i uvreda

Vodič kroz Kazahstan: Povratak Boratovog humora i uvreda
0
S
Sarajevo-x.com
7.11.2007. u 12:56
0
komentara
0

dijeljenja
Vodič kroz Kazahstan: Povratak Boratovog humora i uvreda Foto: Reuters
Borat, izmišljeni kazahstanski reporter koji je izazvao smijeh, čuđenje, ali i negodovanja širom svijeta zbog svog filma, sada je izdao i knjigu-vodič pod nazivom "The glorious nation of Kazakhstan and minor nation of U.S. and A." U svrhu promocije, Borat je za Reuters odgovorio na mnoga "škakljiva pitanja".
Borat Sagdiyev, reporter iz Kazahstana, kojeg glumi britanski komičar Sacha Baron Cohen, mnoge je nasmijao, ali i razljutio svojim filmom o Sjedinjenim Američkim Državama. Reuters je povodom izlaska njegove nove knjige-vodiča, s njim uradio intervju.

P: Koju državu preferiraš - Kazahstan ili SAD?

O: Vrlo preferiram Kazahstan, to je najljepše mjesto na svijetu! Morate doći i vidjeti sami, evo pozivam vas da dođete u našu zemlju. Povedite cijelu porodicu i odsjednite u Astana Funworld odmaralištu koje ima prekrasne plaže, gotovo u potpunosti očišćene od mina. Garantujem da u našem moru nema meduza, ajkula ili bilo kakvog drugog podvodnog života.

P: Koji su ljudi najpametniji?

O: Kazahstanski narod definitivno je među prvima. Vladin naučnik dr. Yamak je potvrdio da naš veliki vođa, premijer Nazarbamshev ima IQ 412, a mozak mu se pruža iz glave u prsa - eto koliki je. Čak 93% nacije je u krvnom srodstvu s njim, što znači da su svi mnogo pametni.

P: Kada te ponovno mogu očekivati u Kazahstanu?

O: Ja sam već u Kazahstanu i živim sretno s mojom novom ženom. Jutros, kada me probudio moj elektronski sat, oslobodio sam ženu iz njenog kaveza i ona mi je napravila prekrasan doručak. Jeo sam zapadnjačke pahuljice sa mlijekom iz njenih grudi. Onda sam je stavio za plug, kako bi radila u polju. Život je vrlo fin kod nas.

P: Ko ti je favorit u utrci za predsjenika SAD-a?

O: Ne mogu vjerovati da je moguće da žena postane predsjednik! U Kazahstanu mi kažemo da je dati ženi moć isto kao kada date majmunu pištolj. Dakle vrlo opasno. A mi u Kazahstanu ne dajemo više majmunima pištolje od masakra iz 2003. godine kada je jedan orangutan ubio 17 maloljetne djece.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.