Krije je od javnosti
13

Vladimir Putin ima 31-godišnju kćerku koja se bavi plesom i naukom

Klix.ba
Glasine o trećoj kćerki ruskog predsjednika Vladimira Putina u javnosti kruže godinama, ali nikada nisu potvrđene. Reuters piše da Putin ima 31-godišnju kćerku Katerinu Tikhonovu koja se bavi plesom i naukom, a to im je potvrdio njen kolega iz Svjetske federacije za rock'n'roll ples (WRRC).

Zamjenik predsjednika WRRC-a za pravne poslove Manfred Mohaba ispričao je da je kroz zajednički rad u predsjedništvu federacije upoznao Tikhonovu, a na pitanje da li je ona Putinova kćerka odgovorio je potvrdno.

Reuters navodi da zvanični Kremlj i Tikhonova nisu odgovorili na njihov zahtjev za komentar.

"Ne mogu potvrditi da znam Putinovu kćerku. Nemam ništa s njima", rekao je Mohab Reutersu nakon što je priča objavljena, demantujući svoje izjave.

Upitan zašto je ranije rekao da je Tikhonova Putinova kćerka, Mohab je rekao:

"Vjerujte mi, bilo je tako glasno u dvorani da mnogo toga nisam razumio, a neke stvari nisam fino čuo. Sigurno bih vam dao prave odgovore".

Reuters je potvrdio njen identitet preko još dva nezavisna izvora koji su zahtijevali da ostanu anonimni.

Ruski novinar Oleg Kashin napisao je članak koji je nazvao "Ona", a u kojem je naveo kako je otkrio tajnu kćerku Vladimira Putina. Članak je ubrzo obrisan.

Osim toga, Putin godinama vješto krije identitet svoje dvije kćerke Marije i Jekaterine. Tikhonova je prezime preuzela od bake, radi projekte Moskovskog državnog univerziteta i potpredsjednica je plesačke federacije za proširenje i marketing.

Prema pisanju Reutersa, ona je jedna od boljih igračica akrobatskog rock'n'rolla, a udata je za Putinovog bliskog prijatelja.