Obnovili zavjete
0

Vjenčanje na Salmin način

Sarajevo-x.com
Salma Hayek se ponovo udala za francuskog milijardera Francoisa-Henria Pinaulta, ali ovaj put vjenčanje se nije odvijalo u Parizu pred malim brojem zvanica, već u Veneciji, gdje je bilo priređeno dvodnevno slavlje kojem su prisustvovale brojne slavne ličnosti.

Glumica Charlize Theron, manekenka Lily Cole, urednica magazina Vogue Anna Wintour, pa čak i bivši predsjednik Francuske Jacques Chirac, samo su neki od zvanica koje su u petak prošetale ulicama Venecije uputivši se na glamuroznu večeru u venecijansku tvrđavu iz 17. stoljeća Punta Della Dogana gdje je održan bal pod maskama, izvijestio je US magazin.

Meksička ljepotica Hayek i francuski biznismen Pinault prvi put su se vjenčali na Dan zaljubljenih, u Parizu, na malom intimnom vjenčanju. No, ovaj put odlučili su se ponovo dati zavjete upravo u Veneciji, na mjestu gdje su se i upoznali 2006. godine, u historijskoj palači Grassi.

Ceremonija vjenčanja je održana u opernoj kući Teatro La Fenice. Zvanice, među kojima je bila i slavna Penelope Cruz, glumica Ashley Judd, Antonio Banderas i njegova supruga Melanie Griffith, te brojni drugi, ‘doputovale’ su brodom, dok su lice pokrivali malim, crnim, elegantnim maskama.

Glamurozno dvodnevno vjenčanje tokom ovog vikenda građane Venecije je podsjetilo na ceremoniju dodjele Oscara, s obzirom da se u jednom od najljepših italijanskih gradova, za vrijeme vjenčanja okupio velik broj hoolywoodskih zvijezda.

“Ona je najbolja i nikada ne bih poželio drugu. Ona je jedinstvena, magična, ali i potpuno drugačija od mene, što me i privlači. Svaki dan otkrijem nešto novo o njoj”, kazao je u aprilu Salmin suprug Francois za američke medije.

Slavni par je prvi put zaruke objavio u martu 2007. godine, samo šest mjeseci prije rođenja njihove kćerke Valentine Palome. Zaruke su prekinuli u julu 2008. godine, no njihov raskid je bio kratkog daha jer su se zvijezda filma ‘Frida’ i 46-godišnji nasljednik ogromnog poslovnog carstva vrijednog više od 17 milijardi dolara ponovo pomirili, a nakon toga 14. februara 2009. vjenčali, da bi ovaj vikend još jednom obnovili zavjete.