Treća sreća
0

Vjenčanje Mille Jovovich u romantičnom vrtu

Sarajevo-x.com
Ukrajinski model i glumica Milla Jovovich stala je na "ludi kamen" u vrtu svoje vile na Beverly Hillsu. Njen izabranik, dugogodišnji partner Paul W.S. Anderson, dočekao ju je kraj oltara u stilu šezdesetih, a Milla je koračala u haljini koju je sama kreirala.

Vjenčanju režisera i glumice prisustvovalo je pedesetak gostiju, javljaju agencije, a privatna ceremonija je upriličena u subotu.

Par ima kćerku Ever Gabo kojoj je 20 mjeseci, zbog koje su se i odlučili na ovaj potez.

Tradicionalni veo prekrivao je Millinu dugu kosu, dok je njen suprug odjenuo bež odijelo. Razmijenili su 18-karatno prstenje koje je dizajnirao Neil Lane.

"Sjajan su par. Jasno je da obožavaju jedno drugo", rekao je popularni dizajner koji je okitio mnoge svjetske zvijezde.

Vjenčanje u kući u španskom stilu imalo je i flamenko gitaristu i pjevača koji su uveseljavali goste u toku koktela, dok je kubanski bend svirao nakon ceremonije.

Režiser i Ukrajinka zajedno su od 2002. godine, a upoznali su se na snimanju horor-trilera "Resident Evil". On je režirao film, a ona glumila u njemu. Kćerku su dobili u novembru 2007. godine. Vjereni su već šest godina, a u subotu su se konačno odlučili da izgovore sudbonosno "da".

Jovovich je bila udata dvaput. Prvi brak sa glumcem Shawnom Andrewsom 1992. godine (kad je njoj bilo tek 16) okončan je nakon samo dva mjeseca. Poslije toga udala se za francuskog režisera Luca Bessona u Las Vegasu 1998., ali su se godinu poslije razišli.

Milla i Paul se nadaju da će ove godine zajedno snimati "Resident Evil 4".