Showbiz
0

Vjenčanje Jenne Bush - veliki događaj za mali Crawford

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kćerka američkog predsjednika Georgea W. Busha, Jenna, vjenčat će se u subotu na privatnoj svečanosti kojoj će nazočiti oko 200 članova obitelji i prijatelja na obiteljskom ranču Bushovih kod gradića Crawforda u Teksasu, najavljuju u petak američki mediji.

Mladoženja Henry Hager, sin zamjenika guvernera Virginije Johna, dan uoči vjenčanja napunit će 30 godina, a sljedeće će sedmice diplomirati ekonomiju na Sveučilištu Virginija. Henry Hager radio je u Bijeloj kući kako pomoćnik bivšeg predsjednikova savjetnika Karla Rovea, kao i u Bushovoj predsjedničkoj kampanji.

Vjenčanje je veliki događaj za gradić Crawford, koji je zbog blizine ranča Bushovih postao turističko odredište ali mu je popularnost postupno opala, zajedno s predsjednikovom. Nekoliko preostalih gradskih suvenirnica već je ispunjeno "uspomenama" s vjenčanja, uključujući i šalice sa svadbenom fotografijom Jenne i Henryja.

Ranč veličine 650 hektara (6,5 km četvornih), udaljen 30 km od prvog većeg hotela ili restorana, pod zaštitom je lokalnih službi sigurnosti, Tajne službe, postavljene su ograde, cestovne blokade, kamere, uspostavljena je zona zabrane leta a poduzete su i druge mjere da bi se sačuvala privatnost vjenčanja, piše u petak teksaški dnevni list The Houston Chronicle.

Bez obzira na sve to, američki mediji ipak su poslali reportere da prate vjenčanje, kako god umiju. Uz uobičajenu jezgru izvjestitelja iz Bijele kuće, koji su odsjeli u obližnjem Wacou, stigle su i ekipe novinara, fotoreportera i snimatelja 'celebrity' medija - specijaliziranih za skandale i praćenje poznatih osoba. Svi oni željno očekuju fotografije s vjenčanja, čije je objavljivanje za nedjelju najavila Bijela kuća.

Predsjednik Bush sa suprugom Laurom u četvrtak je iz Washingtona otputovao za Crawford, gdje će se u petak održati proba vjenčanja i svečane večere.

U nekim od svojih posljednjih govora, Bush je najavljivao kakve ga brige očekuju uz veliki dan njegove 26-godišnje kćeri.

"Morat ću se suočiti s nekim vrlo teškim odlukama o trošenju sredstava i voditi vrlo osjetljivu diplomaciju. To se zove planiranje za vjenčanje", rekao je Bush u srijedu pred poslovnim forumom - Vijeće Amerike.

Prva dama Laura Bush, izjavila je početkom sedmice da su i ona i suprug "strašno uzbuđeni i sretni" kao i mladenci Jenna i Henry.

Bijela kuća je vrlo diskretna oko vjenčanja, čak i za standarde sadašnje administracije. "Budite sigurni da neće biti apsolutno nikakvog očitovanja o vjenčanju. To je stvarno privatni događaj za obitelj", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Gordon Johndroe, koji je u pratnji predsjednika Busha otputovao u Crawford.

Odluka "prve kćerke" Amerike da izbjegne vjenčanje u Bijeloj kući nije iznenađenje, jer je samo devet od dvadeset i dvoje predsjedničke djece za svoje vjenčanje odabralo Bijelu kuću. Posljednji put to je učinila Tricia Nixon 1971., čije je vjenčanje s Edwardon Coxom priređeno na južnom travnjaku Bijele kuće.

"Ja nisam nikada živjela u Bijeloj kući, a čitav život sam živjela u Teksasu, tako da se tamo stvarno osjećam kao kod kuće", objasnila je svoju odluku Jenna Bush, gostujući nedavno na CNN-u.

"Henry i ja smo daleko od glamura Bijele kuće. Mi želimo nešto prirodno i diskretno", rekla je Jenna u intervjuu za magazin Vogue, koji je najavio da će ona biti u vjenčanici Oscara de la Rente, a njezina sestra blizanka Barbara kao jedina djeveruša te 14 prijateljica nosit će kreacije teksaške dizajnerice Lele Rose, navodno u bojama lokalnog poljskog cvijeća.

Kako piše The Houston Chronicle, Jenna i Henry vjenčat će se u subotu predvečer pred oltarom i kamenim križem podignutim uz umjetno jezero na ranču, prenijela je Hina.

"To će biti stvarno prekrasno", izjavila je Laura Bush. "To je vrijeme kada cvate poljsko cvijeće. Mislim da će to biti jako, jako dražesno vjenčanje. I jako nalik na Jennu i Henryja. Naravno, to je ono što ona želi, a mi želimo ono što ona želi", dodala je.

Mladi par, koji se zaručio prošloga augusta na planinarenju u Maineu, planira živjeti u Baltimoreu, gdje će Jenna raditi kao učiteljica, a Henry u kompaniji Constellation Energy, prema pisanju lista The Baltimore Sun, koji navodi da je Hager nedavno za 440.000 dolara kupio 128 godina staru kuću u središtu grada.

Bijela kuća uvijek je nastojala držati blizanke Bush izvan pozornosti medija, posebice nakon što su u vrijeme prvog mandata njihova oca, kao studentice stekle reputaciju "partijanerica", uz hapšenje zbog maloljetničkog opijanja. No posljednjih sedmica, uoči vjenčanja, Jenna Bush bila je često na televiziji i novinskim stranicama, promovirajući knjigu za djecu koju je napisala zajedno s majkom Laurom.