Showbiz
7

Vjenčali se medijski mogul Rupert Murdoch i manekenka Jerry Hall

Klix.ba
Rupert Murdoch i Jerry Hall (Foto: EPA)
Rupert Murdoch i Jerry Hall (Foto: EPA)
Globalni medijski mogul Rupert Murdoch i manekenka Jerry Hall vjenčali su se u petak u Londonu, objavio je CNN pozivajući se na izjavu glasnogovornika Murdoch porodice.

Par je objavio vjeridbu ranije ove godine. Vjenčali su se u Spencer Houseu u Green Paru. Crkveno vjenčanje će biti privatno i održat će se u St. Bride's crkvi koja je poznata kao "duhovna kuća medija

Osamdesetčetverogodišnji Murdoch, rođeni Australijanac, jedan je od najmoćnijih medijskih barona svijeta. Hall mu je četvrta žena.

Bio je oženjen stjuardesom Patriciom Booker s kojom ima kćerku Prudence. Razveli su se 1967. godine. Iste godine oženio je novinarku Annu Mariu Torv s kojom je dobio troje djece: Elisabeth, Lachlan i James. Razveli su se u junu 1999. godine, a sedamnaest dana nakon toga oženio je potpredsjednicu Star TV-a Wendi Deng. I s njom je imao dvije kćerke Grace i Chloe. Od nje se razveo 2013. godine.

Pedesetdevetogodišnja Hall je bivša dugogodišnja partnerica frontmena Roling Stonesa - Micka Jaggera, s kojim ima četvero djece.